Απλά… Γιατί #mouaksizei...

Όταν δέχτηκα το challenge από τη L'OREAL για να γράψω«γιατί μου αξίζει» που είμαι μητέρα ενθουσιάστηκα. Στην αρχή θεώρησα ότι θα είναι κάτι εύκολο και συνηθισμένο, αλλά τελικά, σκεπτόμενη το πώς θα ξεκινούσα το άρθρο μου, φορτίστηκα συναισθηματικά και συνειδητοποίησα πόσα πολλά πράγματα τελικά κρύβει αυτός ο ρόλος.

Απλά… Γιατί #mouaksizei...

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Το να είσαι μαμά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Από μικρή φανταζόμουν τον εαυτό μου, ενήλικα, με μια δουλειά, έναν άνδρα που θα με αγαπά και ένα- δύο παιδάκια που θα ολοκλήρωναν την οικογενειακή μου ευτυχία. Τα κατάφερα. Έχω μια δουλειά που με γεμίζει, έναν άνδρα που με αγαπά και μια κόρη που είναι το οξυγόνο μου.

Όταν μια γυναίκα γίνει μάνα καταλαβαίνει γιατί έχει γεννηθεί. Καταλαβαίνει τον ρόλο ύπαρξής της. Και αυτός ο ρόλος δεν είναι καθόλου εύκολος. Μια γυναίκα αλλάζει. Αλλάζει τους ρυθμούς της και τον τρόπο ζωής της μόλις γίνει μανούλα. Ξεχνά τις εξόδους της. Ξεχνά την ξεγνοιασιά της. Ξεχνά την ανέμελη ζωή. Και όμως, κρατώντας στην αγκαλιά της, το μικρό της, δικό της ανθρωπάκι, δεν τη νοιάζει τίποτε άλλο παρά μόνο εκείνο.

Έτσι και εγώ. Όταν αντίκρισα για πρώτη φορά την κόρη μου δάκρυσα. Ξέχασα όλους τους πόνους του φυσιολογικού τοκετού και κάρφωσα το βλέμμα μου επάνω σε εκείνο το πλασματάκι που επί εννέα μήνες κυοφορούσα. Όταν γυρίσαμε σπίτι, την κοιτούσα καθώς κοιμόταν και αναρωτιόμουν, «Είναι δική μου;», «Έχω ένα μωρό στο σπίτι και είναι δικό μου!».

Χωρίς καθόλου βοήθεια, έμαθα το πώς είναι να είσαι μαμά. Και χρόνο με τον χρόνο έμαθα πώς να έχω υπομονή σε πολλά πράγματα. Η μητρότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται υπομονή, θέληση μα πάνω από όλα πολλή-πολλή αγάπη. Με αυτά ένα παιδί μπορεί να μεγαλώσει με τον καλύτερο τρόπο.

Έτσι λοιπόν #mouaksizei γιατί κάθε βράδυ ξαπλώνω κοντά στην κόρη μου και της διαβάζω παραμύθια. Γιατί σηκώνομαι τη νύχτα να δω αν έχει ξεσκεπαστεί. Γιατί κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να είναι ευτυχισμένη. Γιατί κάνουμε βόλτες στην αγορά σαν δυο φίλες. Γιατί κοντά της βρίσκω τη δική μου παιδικότητα και αθωότητα.Γιατί τρομάζω στην σκέψη μην τη χάσω. Γιατί θα είμαι πάντα στο πλάι της όταν με χρειάζεται, και όταν δεν θα με έχει ανάγκη θα στέκομαι πάντα κοντά της διακριτικά, έτοιμη να τη στηρίξω όποτε φωνάξει «Μαμά»!

Εσάς αλήθεια γιατί «σας αξίζει;» Γράψτε τον δικό σας λόγο με το hashtag #mouaksizei και δημοσιεύστε το στον προσωπικό σας λογαριασμό στο facebook ή το Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved