Δείτε τι πρέπει να κάνετε ως γονείς αν φύγετε το Πάσχα για το χωριό!

Το Πάσχα είναι μια ευκαιρία που δίνεται σε όλους εμάς, να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και να έχουμε υπέροχες και γιορτινές στιγμές με συγγενείς και φίλους.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε ως γονείς αν φύγετε το Πάσχα για το χωριό!

Σαν γονείς όμως θα πρέπει να έχουμε τα «μάτια μας δεκατέσσερα» στα παιδιά μας, αφού η αλλαγή περιβάλλοντος μπορεί να κρύβει κινδύνους για αυτά.

Αν δεν έχετε δικό σας σπίτι και φιλοξενηθείτε σε κάποιο συγγενικό ή φιλικό σπίτι θα πρέπει να έχετε λίγο μεγαλύτερη προσοχή στα παιδιά σας και ειδικά αν αυτά είναι μικρής ηλικίας. Στο δικό σας σπίτι όλα είναι υπό έλεγχο αλλά στο σπίτι της θείας, της γιαγιάς ή της φίλης σας μπορεί να έχει φάρμακα και απορρυπαντικά σε σημεία που θα φτάνει το παιδί, αφύλαχτα μπαλκόνια, τζάκι ή και παράθυρα που το παιδί θα θέλει να εξερευνήσει.

Καλό θα είναι λοιπόν να μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά σας χωρίς επίβλεψη ούτε στο σπίτι αλλά ούτε και στους εξωτερικούς χώρους, όπως κήπους και δρόμους του χωριού.

Τέλος όσοι έχετε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και θέλουν να κάνουν βόλτα στην πλατεία του χωριού, το δάσος και το ποτάμι με φίλους και ξαδέρφια, θα πρέπει να τους βάλετε ένα σαφές όριο τόσο στο ωράριο όσο και μέχρι το που τους επιτρέπετε να πάνε κατά τη διάρκεια της βόλτας τους.

Με αυτούς τους παραπάνω τρόπους θα περάσετε και ένα υπέροχο Πάσχα και θα έχετε και το «κεφάλι σας ήσυχο»!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved