Μητρότητα και αϋπνία: Tips για να την αντιμετωπίσετε

Τις πρώτες ημέρες που είμαστε με το νεογέννητο μωράκι μας στο σπίτι, νιώθουμε υπερβολικά κουρασμένες.

Μητρότητα και αϋπνία: Tips για να την αντιμετωπίσετε

Οι ορμόνες κάνουν πάρτι στον οργανισμό και η σωματική-ψυχολογική κούραση είναι πολύ μεγάλη. Αυτό φυσικά είναι αναμενόμενο. Ένα από τα πιο συνήθη συμπτώματα που έχουμε, είναι η αϋπνία. Το μωρό, λόγω του ότι θέλει περιποίηση και φροντίδα όλο το 24ωρο μας κάνει να μην μπορούμε να κοιμηθούμε όπως παλιά και να είμαστε alert κάθε στιγμή. Αυτό φυσικά φέρνει διαταραχή στον ύπνο. Σας παρουσιάσουμε μερικά tips για να αντιμετωπίσετε την άυπνα που φέρνει η μητρότητα!

• Αν δεν έχετε καλό στρώμα στο κρεβάτι σας, αγοράστε ένα ούτε πολύ σκληρό ούτε πολύ μαλακό για τη μέση σας. Όταν βάζετε το μωρό για ύπνο, πηγαίνετε να ξεκουραστείτε αμέσως χωρίς να δείτε τηλεόραση ή να παίξετε με το κινητό ή υπολογιστή σας. Οι συσκευές αυτές προκαλούν υπερένταση σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες.
• Αν έχετε άγχος πολύ, φροντίστε να το αποβάλλετε προτού πέσετε στο κρεβάτι. Κάντε ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο με αρωματικά έλαια, και στην συνέχεια κατευθυνθείτε αμέσως στο κρεβάτι.
• Καλό είναι να βάζετε το μωρό για ύπνο συγκεκριμένη ώρα και μετά να κοιμάστε κι εσείς. Αυτό θα γίνει συνήθεια. Όπως επίσης και η ώρα που θα ξυπνάτε μαζί του το πρωί.
• Ο καλός ύπνος δε θέλει ξηρή ατμόσφαιρα. Οπότε ελέγξτε την θερμοκρασία του δωματίου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved