8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας! «Μη ξεχνάς τον εαυτό σου! Δεν είσαι μόνο μαμά, είσαι και γυναίκα»

Σήμερα, Κυριακή 8 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα τις γυναίκας! Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλες μας!

8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας! «Μη ξεχνάς τον εαυτό σου! Δεν είσαι μόνο μαμά, είσαι και γυναίκα»

Γυναίκες κάθε ηλικίας, γυναίκες σε κάθε άκρη της γης, γυναίκες με παιδιά, γυναίκες χωρίς παιδιά, όλες γιορτάζουμε σήμερα και είμαστε περήφανες για αυτό! Από το 1977 κάθε χρόνο, η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες του κόσμου και είναι μία καλή αφορμή να μη ξεχνάμε τις ανάγκες μας και τον εαυτό μας.

Ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος και οι καθημερινές υποχρεώσεις άπειρες. Ο πολλαπλός ρόλος μίας γυναίκες σήμερα, έχει κάνει την καθημερινότητα ιδιαίτερα απαιτητική, πόσο μάλλον για τις μαμάδες. Όταν έρχεται ένα μωρό, ο ρόλος της μαμάς επισκιάζει το ρόλο της γυναίκας. Οι υποχρεώσεις πλέον είναι ακόμα περισσότερες και πρώτη προτεραιότητα σαφώς είναι το μικρό σας πλασματάκι!

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί ότι θα θέλατε λίγο παραπάνω χρόνο για τον εαυτό σας; Πόσες φορές εύχεστε να είχε το εικοσιτετράωρο έστω δύο ώρες παραπάνω; Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και αν γινόταν αυτό δε θα έμενε καθόλου χρόνος. Ο λόγος; Θα αφιερώνατε όλη σας την ενέργεια, το χρόνο και την αγάπη στο παιδί σας!

Μην ξεχνάτε όμως! Μία μαμά δεν είναι μόνο μαμά, είναι και γυναίκα! Αφιερώστε λίγες ώρες στον εαυτό σας, κάντε μία βόλτα με τις φίλες σας, θυμηθείτε αυτήν την ξεγνοιασιά που αισθανόσασταν παλιά. Η μητρότητα είναι είναι κάτι ασύγκριτο, αν όμως έχετε σε ισορροπία τον ρόλο της μαμάς και αυτόν της γυναίκας, να είστε σίγουρες ότι θα απολαμβάνετε πολύ περισσότερο την καθημερινότητά σας και όσες έχετε κόρες θα τους αποδείξετε πόσο όμορφο είναι το να είσαι γυναίκα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved