«Να σας ζήσει το μικρό σας»!

Μετά από αναμονή εννέα μηνών κρατάτε επιτέλους τον μεγάλο θησαυρό σας στην αγκαλιά. Πλέετε σε πελάγη ευτυχίας αλλά και ανησυχίας.

«Να σας ζήσει το μικρό σας»!

Οι βασικές ανάγκες του νεογέννητου είναι η τροφή, ο ύπνος, η ζεστασιά και η στοργική φροντίδα.

Η φροντίδα του μωρού είναι μια απαιτητική 24ωρη απασχόληση αλλά αποτελεί σίγουρα πηγή απέραντης ευτυχίας και όσο περισσότερο το γνωρίζετε και μαθαίνετε να το φροντίζετε τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση θα νοιώθετε.

------------0987uy 2

Το μπάνιο του
Τα περισσότερα μωρά βρίσκουν το ζεστό νερό πολύ χαλαρωτικό και ηρεμούν κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Με σωστή προετοιμασία μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση και μια από τις πιο ευχάριστες στιγμές της ημέρας.

Το σαμπουάν και το αφρόλουτρο που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα απαλά, να μην τσούζουν τα μάτια (Δερματολογικά και Οφθαλμολογικά ελεγμένα), να μην ξηραίνουν το δέρμα και να μην περιέχουν ισχυρά συντηρητικά (προϊόντα Parabens free). Αυτό το τελευταίο ισχύει για κάθε βρεφικό προϊόν.

Μετά το μπάνιο περιποιηθείτε το βρεφικό δέρμα με ένα ενυδατικό προϊόν (γαλάκτωμα ή λάδι ή κρέμα-ταλκ) ώστε να παραμείνει ελαστικό και σωστά ενυδατωμένο. Επιλέξτε βρεφικά προϊόντα που σέβονται την ιδιαιτερότητα και την φυσιολογία της βρεφικής επιδερμίδας. Ολοκληρώστε την περιποίηση με μια βρεφική κολόνια, χωρίς αλκοόλη, που την βάζετε στα ρούχα ή τα μαλλιά.

------------0987uy 1

Η αλλαγή της πάνας
Η αλλαγή της πάνας είναι σημαντικό καθήκον. Γενικά πρέπει να αλλάζετε το μωρό αρκετές φορές την ημέρα (τα βρέφη ουρούν πολύ συχνά, σχεδόν κάθε τρεις ώρες).

Για την αλλαγή θα χρειαστείτε
- τοπικό καθαριστικό και χλιαρό νερό ή χαρτομάντηλα (σε έλλειψη νερού)
- κρέμα προληπτική του συγκάματος
- καθαρές πάνες
- τσάντα απορριμμάτων

Για εύκολη αλλαγή ακολουθήστε 3 απλά βήματα
- σχολαστικός καθαρισμός
- εφαρμογή προστατευτικής κρέμας
- προσοχή να μην λερωθούν οι αυτοκόλλητες ταινίες με κρέμα και δεν κλείνουν καλά

Να θυμάστε όταν χρησιμοποιείτε την προστατευτική κρέμα, ότι το οξείδιο του ψευδαργύρου που περιέχει αδιαβροχοποιεί την επίμαχη περιοχή και έχει αντισηπτική ικανότητα.

------------0987uy 3

Tips περιποίησης για χαρούμενα μωρά
• το λουτρό γίνεται μία φορά την ημέρα και ο τοπικός καθαρισμός όσο συχνά απαιτείται
• το μπάνιο πρέπει να γίνεται με απαλές κινήσεις και προσοχή στην περιοχή του αυχένα
• η θερμοκρασία του δωματίου να κυμαίνεται στους 22ο-23ο C
• για τα μαλλιά επιλέξτε τον πρώτο καιρό μαλακή βούρτσα και όχι χτένα που μπορεί να κάνει αμυχές
• κόβετε τακτικά και προσεκτικά τα νύχια του μωρού, αλλά ποτέ σύριζα
• κατά το άλλαγμα έχετε κοντά σας από την αρχή ότι χρειάζεται ώστε να μην απαιτηθεί να μετακινηθείτε και μείνει το μωρό χωρίς επίβλεψη
• τα ενδύματα να είναι ελαφρά λινά ή βαμβακερά, καλοραμμένα, χωρίς πολλές ραφές, κουμπιά και σούστες και τα εσώρουχα λευκά

Η σχέση του μωρού με όποιον το προσέχει και το περιποιείται συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς του και στη δημιουργία αισθήματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους άλλους. Το παιδί από τις πρώτες ώρες μετά την γέννησή του αρχίζει να συνειδητοποιεί ποιό είναι και διαμορφώνει τις απαιτήσεις του για το περιβάλλον του.

Είναι δεδομένο ότι η αγάπη και η γνώση μεγαλώνουν ευτυχισμένα μωρά. Οι γονείς βεβαίως δεν θα πρέπει να διακατέχονται από αισθήματα ανασφάλειας και αμφιβολίας.

Εμπιστευθείτε, λοιπόν, τον εαυτό σας και προσπαθήστε να μεγαλώσετε το παιδί σας όσο πιο ευσυνείδητα γίνεται.

Μάθετε περισσότερα στο www.frezyderm.com/gr/vrefi

Χρυσούλα Γκούσκου
Φαρμακοποιός
Quality & Training Manager
FREZYDERM ABEE

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved