Οδηγός επιβίωσης για τους 3 πρώτους μήνες στο σπίτι με το νεογέννητο!

Τα νεογέννητα είναι απίστευτα. Μυρίζουν μοναδικά, μοιάζουν με αγγελούδια όταν κοιμούνται και δίνουν τα ωραιότερα χαμόγελα του κόσμου. Αλλά ας παραδεχτούμε κάτι. Τα νεογέννητα είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Οδηγός επιβίωσης για τους 3 πρώτους μήνες στο σπίτι με το νεογέννητο!

Μερικά μωρά τρώνε, κοιμούνται και κάνουν την ανάγκη τους ακριβώς στην ώρα τους αλλά τα περισσότερα νεογέννητα έχουν την τάση να ακολουθούν το δικό τους πρόγραμμα, ανεξάρτητα από το τι έχετε διαβάσει στα αμέτρητα βιβλία εγκυμοσύνης-τοκετού. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλουμε να σας δώσουμε 10 απλές συμβουλές για το πώς θα τα βγάλετε πέρα τους τρεις πρώτους μήνες με το νεογέννητό σας στο σπίτι.

1. Κάντε μια λίστα με διάφορες δραστηριότητες και δουλειές που θα θέλατε να ολοκληρώσετε κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών. Προσθέστε διάφορες ταινίες που θέλετε να δείτε, ανθρώπους που θα θέλατε να επισκεφθείτε, καθώς και βιβλία που θέλετε να διαβάσετε. Στη συνέχεια, πάρτε τη λίστα και κάψτε τη.

2. Αγοράστε κάθε τύπο θηλής μπουκαλιού και πιπίλας, που μπορεί να κυκλοφορεί στην αγορά. Σιλικόνη ή καοτσούκ. Μικρές ή μεγάλες. Έτσι θα σιγουρευτείτε ότι θα έχετε τα πάντα στο σπίτι μέχρι να διαλέξει ποια του αρέσει περισσότερο.

3. Σταματήστε να φοράτε ένα ρολόι. Τα μωρά δεν πιστεύουν στο χρόνο.

4. Κρατήστε σημειώσεις με όλες τις συμβουλές που σας έχουν δώσει διάφορες φίλες μαμάδες, για τον ύπνο,τη διατροφή και το λούσιμο ενός νεογέννητου. Δεν θα σας χρειαστούν, καθώς θα ανακαλύψετε ότι το δικό σας παιδί έχει τον δικό του τρόπο σε όλα.

5. Να φοράτε γυαλιά ηλίου. Συχνά.

6. Όταν ξυπνήσετε για 25η φορά μέσα στη νύχτα και ο σύντροφός σας κοιμάται ειρηνικά, ρωτήστε τον αν την επόμενη μέρα, θέλει να αλλάξετε για ένα βράδυ ρόλους.

7. Αγοράστε ΠΟΛΛΑ μωρομάντηλα και τοποθετήστε από ένα πακέτο σε κάθε γωνιά του σπιτιού, του αυτοκινήτου ενώ βάλτε από ένα πακέτο και σε κάθε τσάντα σας.

8. Συνηθίστε κάποιος να σας αγγίζει. Μερικές φορές θα αισθάνεστε τυχερές αν το μικρό σας, αγγίζει μόνο το χέρι σας ή το πόδι σας, μιας και την περισσότερη ώρα θα θέλει να είναι ολόκληρο πάνω σας.

9. Θα πρέπει να μάθετε τεχνικές και τρόπους να ξεφεύγετε από το δωμάτιο του παιδιού χωρίς να γίνεται αντιληπτές.

10. Μην εστιάζετε σε όλα τα άσχημα και κουραστικά πράγματα της πρώτης περιόδου. Κρατήστε όλα τα καλά για να θυμάστε πόσο όμορφα περάσατε τον πρώτο καιρό με το μωράκι σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved