Δίλημμα μιας νέας μαμάς: Να βάλω το παιδί μου σε περπατούρα ή όχι;

Παλιότερα αυτό το δίλημμα δεν υπήρχε μιας και οι περισσότερες μαμάδες χρησιμοποιούσαν την περπατούρα ή στράτα για να βοηθήσουν το παιδί τους να σταθεί και να περπατήσει πιο γρήγορα.

Δίλημμα μιας νέας μαμάς: Να βάλω το παιδί μου σε περπατούρα ή όχι;

Με τα χρόνια όμως αυτό που ήταν δεδομένο για μια μαμά έγινε δίλημμα καθώς άρχισε να λέγεται ότι η περπατούρα όχι μόνο δεν βοηθάει το παιδί αλλά του «στραβώνει» και τα πόδια.

Κάποιοι λοιπόν υποστηρίζουν ότι η περπατούρα βοηθάει το παιδί να μάθει να περπατάει πιο γρήγορα ενώ εξασφαλίζει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στους γονείς γιατί βάζοντας το μωρό στην περπατούρα δεν χρειάζεται να το κρατούν συνέχεια στην αγκαλιά τους.

Η αλήθεια είναι όμως ότι όντως η περπατούρα δεν συνιστάται από κανέναν παιδίατρο ή ορθοπεδικό καθώς δεν έχει να προσφέρει τίποτε σε ένα παιδί παρά μόνο στους γονείς, εννοώντας φυσικά ελευθερία κινήσεων όπως αναφέραμε και προηγουμένως. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς η περπατούρα ή στράτα, καθυστερεί τη βάδιση καθώς υποστηρίζει μόνο τον κορμό του μωρού δίνοντάς του τη δυνατότητα να στηρίζει το βάρος του σώματός του σε αυτά.

Αν ένας γονιός όμως παρόλα αυτά θέλει να βάλει το παιδί του στην περπατούρα αγνοώντας τα παραπάνω θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυξάνει το ρίσκο ατυχημάτων μέσα στο σπίτι, μιας και ένα παιδί στο πέρασμά του μπορεί να παρασύρει έπιπλα και αντικείμενα πάνω από τα τραπεζάκια. Τέλος θα πρέπει να θυμάται πώς ποτέ δεν πρέπει να αφήνει ούτε λεπτό το μωρό χωρίς επίβλεψη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved