Πως θα μάθω στο παιδί μου να διαχειρίζεται σωστά τα χρήματά του;

Με κάθε ευκαιρία, στις γιορτές, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, στα γενέθλια, γονείς , γιαγιάδες και παππούδες δίνουν λίγα χρήματα συμβολικά στα παιδιά για να τα βάλουν στον κουμπαρά τους ή για να πάρουν το παιχνίδι που τόσο λαχταρούν!

Πως θα μάθω στο παιδί μου να διαχειρίζεται σωστά τα χρήματά του;

Ίσως λοιπόν έχει έρθει η ώρα να μάθετε στο παιδί σας να διαχειρίζεται σωστά τα χρήματά του! Το να του δίνετε ένα μικρό, αλλά σταθερό ποσό όσο ακόμα είναι μικρό και όχι μόνο κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα, θα το κάνει να αποκτήσει μία πρώτη αντίληψη της αυτονομίας του. Θα ξέρει ότι αυτά είναι τα χρήματα του και ότι είναι υπεύθυνο για αυτά.

Η ηλικία που θα ξεκινήσετε να δίνετε το χαρτζιλίκι στο παιδί σας, εξαρτάται από το πόσο ώριμο είναι! Μία καλή ηλικία είναι γύρω στα έξι με εφτά, στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, όπου μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει ευθύνη.

Εσείς σαν γονιός από την πλευρά σας πρέπει να καθορίσετε το ποσό που θα δίνετε στο παιδί σας ανάλογα με τις ανάγκες του. Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνετε σταθεροί στο χαρτζιλίκι που έχετε συμφωνήσει, ακόμα και αν ξοδέψει και το τελευταίο σέντ μέσα σε μία μέρα! Μονάχα έτσι θα καταλάβει το παιδί σας ότι τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε δεν είναι απεριόριστα και ότι δε μπορεί να έχει πάντα ότι θέλει.

Το να είσαι γονιός δεν είναι εύκολο, ο σωστός τρόπος όμως και η υπομονή κάνουν τα πάντα εφικτά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved