Οι υποσχέσεις μιας μαμάς: «Υπόσχομαι ότι θα...»

Η μητρότητα είναι η πιο δύσκολη και ταυτόχρονα συναρπαστική «αποστολή» μιας γυναίκας! Η καθημερινότητα μετατρέπεται σε σκέτη τρέλα και ξαφνικά για να ανταπεξέλθετε πρέπει να αποκτήσετε δυνάμεις σούπερ-ήρωα!Αυτό λοιπόν το οποίο κάνετε είναι να προσπαθείτε συνεχώς και αδιαλείπτως !

Οι υποσχέσεις μιας μαμάς: «Υπόσχομαι ότι θα...»

Γράφει η Άλκηστις Κοϊνάκη

Η Τζόαν Κρόφορντ είναι μία χορογράφος, μητέρα, συγγραφέας, μπλόγκερ, ερασιτέχνης μαγείρισσα και σύζυγος που μοιράζεται τις σκέψεις και τις καθημερινές εμπειρίες της στο Mom's New Stage. Αυτή τη φορά , η τρέλα της καθημερινότητας την έκανε να συνειδητοποιήσει τις υποσχέσεις που κάθε μαμά θέλει να δώσει και να τηρήσει!

«Θα προσπαθήσω να γεμίσω τις μέρες μου με γέλιο, παιχνίδι, δέσιμο με τα παιδιά μου, ασκήσεις, υγιή γεύματα και...ξεκούραση!»

«Ακόμα και αν μία μέρα δεν πάει όπως την περίμενα, θα προσπαθήσω για ένα καλύτερο αύριο! Δεν θα πτοηθώ!»

«Θα κανονίζω ραντεβού με άλλες μαμάδες και τα παιδιά τους για παιχνίδι και καφέ!»

«Θα κόψω τις σοκολάτες και τα πατατάκια! Δεν θα με κάνουν να ηρεμήσω μόνο να βάλω παραπανίσια κιλά!»

«Θα επισκέτπομαι πιο συχνά τις φίλες μου και θα παίρνω και τα παιδιά έξω μαζί μου. Ακόμα και αν βρέχει καταρρακτωδώς και δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι, θα βρώ μία εναλλακτική λύση για να πετύχω το σκοπό μου»

«Θα ψάξω διάφορες προσφορές στο internet και στα περιοδικά! Θα ξεκινήσω νέες δραστηριότητες»

«Θα κάνω θετικές σκέψεις! Θα συμπάσχω, δε θα τιμωρώ, θα μιλάω, δε θα φωνάζω, θα εποπτεύω, δε θα ελέγχω! Έτσι θα αναπνέω και δε θα βράζω μέσα μου!»

«Θα ξεκινήσω γυμναστική! Πρέπει να αποβάλλω αυτήν την κοιλιά, λες και είμαι τεσσάρων μηνών έγκυος, που απαιτεί και καινούρια γκαρνταρόμπα!»

«Θα αφιερώνω χρόνο στον εαυτό μου! Αν κάποιες μέρες αυτό είναι ανέφικτο και νιώθω να φρικάρω, θα ντυθώ και θα κάνω μία βόλτα, έστω και στο τετράγωνο!»

«Όταν το παιδί μου καταστρέφει τον κόσμο θα παραμείνω ήρεμη! Θα του δώσω λίγο χρόνο μόνου του και δε θα αφήσω για κανένα λόγο αυτόν τον ανεμοστρόβιλο να με παρασύρει!»

«Κάθε Κυριακή θα σκέφτομαι και θα καταγράφω τα φαγητά που θα μαγειρέψω όλη τη βδομάδα για να μην τρέχω κάθε απόγευμα στις 5:00!»

«Θα κοιμάμαι όσο πιο πολύ μπορώ! Όταν το παιδί μου κοιμάται το μεσημέρι, θα εκμεταλλευτώ τον ελεύθερο χρόνο και δε θα μαγειρέψω, δε θα κάνω τηλέφωνα, δε θα χαζεύω στη τηλεόραση και στο internet! Θα κοιμηθώ!»

«Θα πρέπει να συνειδητοποιήσω ότι η μετάβαση από την πάνα στο γιογιο όσο δύσκολη διαδικασία και αν είναι, δε γίνεται να διαρκέσει για πάντα! Κάποια στιγμή το παιδί μου θα μάθει να χρησιμοποιεί το γιογιο!»

«Θα αφιερώνω χρόνο και ενέργεια στο σύντροφό μου! Δεν είμαι μόνο μαμά άλλωστε, είμαι και σύζυγος!»

«Θα διαβάζω βιβλία και περιοδικά για γονείς και παιδιά, ώστε να είμαι όσο πιο εφοδιασμένη γίνεται!»

«Θα θυμάμαι πάντα ότι ακόμα και αν αποτύχω σε όλα τα παραπάνω, ακόμα και αν φωνάξω, ακόμα και αν το παιδί μου δει μια ώρα παραπάνω τηλεόραση, είμαι καλή μαμά και η πιο τυχερή γυναίκα στον κόσμο που έχω αυτήμ την οικογένειά μου!»

Μπορεί εγώ να μην είμαι μαμά, άλλα διάβασα αυτές τις υποσχέσεις-αποφάσεις σε κάποιες μαμάδες και συμφωνησαν σε ένα πράγμα! Έστω και μία από αυτές να γίνει πραγματικότητα, προκειται για θαύμα! Εσείς τι πιστέυετε;

Αφήστε τις απαντήσεις σας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved