Οκτώ τρόποι για να επιβιώσετε από τα παιδικά ξεσπάσματα!

Τα παιδιά έχουν την τάση να πιάνει η γκρίνια τις πιο ακατάλληλες στιγμές - στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, σε ένα ήσυχο καφέ, τη στιγμή που προσπαθείτε να φύγετε από το σπίτι το πρωί.

Οκτώ τρόποι για να επιβιώσετε από τα παιδικά ξεσπάσματα!

Αυτές οι εκρήξεις θυμού μπορεί να αρχίσουν από το πρωί με το μικρό σας να γκρινιάζει επειδή θέλει το μπλε μπολ αντί του κόκκινου και να καταλήξουν μέχρι το τέλος της ημέρας που προτιμά να τρέχει γύρω γυμνό από ό,τι να ξαπλώσει στο κρεβάτι. Μετά από μια τέτοια μέρα είναι να απορεί κανείς που γιατί είστε εξοντωμένη και εξαντλημένη!

Δεδομένου ότι είναι λίγο έως πολύ αδύνατο να αποφευχθούν εντελώς αυτά τα ξεσπάσματα, εμείς εδώ στο Μothersblog, βρήκαμε οκτώ δοκιμασμένους τρόπους για να μπορέσετε να ξεπεράσετε αυτές τις χρόνιες γκρίνιες, απολαμβάνοντας από πλευρά σας τα διασκεδαστικά κομμάτια!

1. Χαλαρά
Οργανωθείτε. Συνήθως οι βιαστικές και νευρικές κινήσεις, προκαλούν στα παιδιά άγχος. Όταν θέλετε να πάτε κάπου με το παιδί σας, αρχικά ενημερώστε το, για το που θα πάτε μια μέρα πριν. Επίσης αν πρέπει να είστε έτοιμοι στις 8 για να φύγετε από το σπίτι, αφιερώστε λίγο χρόνο παραπάνω πιο πριν. Για παράδειγμα. Αντί να ετοιμαστείτε από τις 7 για να είστε έτοιμοι στις 8, ξεκινήστε να ετοιμάζεστε από τις 6-6.30, με αυτό τον τρόπο έχετε μισή με μία ώρα παραπάνω που θα σας εξοικονομήσει χρόνο και ενέργεια σε μακροπρόθεσμη βάση.

2. Ρυθμίστε τις προσδοκίες του
Είναι σημαντικό να ρυθμίζετε τις προσδοκίες του πριν φύγετε από το σπίτι ή πριν ξεκινήσει μια δραστηριότητα. Χρησιμοποιήστε την «επανάληψη» και ζητήστε από το παιδί σας να επαναλάβει τα λόγια σας. Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλετε στην ενίσχυση των στόχων: «Θα πάμε στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσουμε κάποια τρόφιμα. Δεν πρόκειται να αγοράσουμε κανένα παιχνίδι». Είναι σημαντικό να ξέρουν τα όριά τους μέσα στο σπίτι αλλά και έξω. Πάντα να τους λέτε με σαφήνεια τι θέλετε να κάνουν. Αν για παράδειγμα το παιδί σας είναι ελεύθερο να πηδάει από το ένα έπιπλο στο άλλο στο σπίτι σας, πρέπει να μάθει ότι δεν μπορεί να το κάνει και σε όλα τα σπίτια που πηγαίνετε. Αποφασίστε τι είναι σημαντικό για εσάς και επιμείνετε σε μερικούς απλούς κανόνες.

3. Δημιουργήστε έναν πίνακα ανταμοιβής
Τα «αστέρια» μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να λάμψουν! Κάντε μια λίστα με τα πράγματα που θέλετε το παιδί σας να βελτιώσει σε μια εβδομάδα ή ένα μήνα, όπως από το να κρατά το χέρι σας στο δρόμο, να τρώει τα λαχανικά του ή να πάει στο κρεβάτι του για ύπνο χωρίς φασαρία. Αγοράστε ένα έτοιμο διάγραμμα ή φτιάξτε το μόνη σας. Κάθε φορά που το μικρό σας επιτυγχάνει τους στόχους που θέσατε και συμπεριφέρεται με τον τρόπο που πρέπει, τότε θα επιβραβεύεται με ένα αυτοκόλλητο. Προσοχή. Μην ξεχάσετε να βάλετε και ένα βραβείο στο τέλος που μπορεί να είναι μια οικογενειακή έξοδο, πάρτι με πίτσα ή ένα νέο παιχνίδι.

1213reward-chart

4. Αφήστε το να φωνάζει δυνατά
Αφήστε το παιδί σας να ουρλιάζει για να ελευθερώσει τις απογοητεύσεις του- είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι πρέπει να εκφράζουν το πώς αισθάνονται. Πολλές φορές όμως αυτά τα ξεσπάσματα είναι έντονα. Από το να αρχίσετε να φωνάζετε και εσείς, «Σταμάτα», «Τι είναι αυτά που κάνεις», «Είσαι μωρό και κλαις», καλύτερα να το πάρετε στην αγκαλιά σας (αν σας αφήσει) να βάλτε την κοιλιά του να ακουμπήσει στην κοιλιά σας, βοηθώντας το και λέγοντάς του ότι πρέπει να παίρνει σταθερές εισπνοές και εκπνοές.

5. Αγνοήστε αυτούς που σας κοιτάζουν
Τις περισσότερες φορές, σαν γονείς πιστεύουμε ότι οι άλλοι κοιτούν εσάς και το παιδί σας που έχει πέσει στα πατώματα και κλαίει, στην πραγματικότητα όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πραγματικά πάρα πολύ απασχολημένοι για να κοντοσταθούν να κοιτάζουν εσάς. Σκεφθείτε μάλιστα ότι τους περισσότερους από αυτούς δεν θα τους ξαναδείτε. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι και γονείς και μέσα τους μπορεί να νιώθουν και ανακούφιση που υπάρχουν και άλλα παιδιά εκτός από τα δικά τους που κλαίνε μέσα σε κόσμο.

6. Μείνετε ψύχραιμοι
Ο θυμός σας το μόνο που μπορεί να κάνει είναι απλά να επιδεινώσει την κατάσταση. Προσπαθήστε να δείτε την αστεία πλευρά του γεγονότος και πάντα να θυμάστε πώς αυτή η περίοδος θα περάσει ... σε λίγα χρόνια!

7. Κρατήστε τα ταϊσμένα και ποτισμένα!
Μπορεί αυτό να ακούγεται προφανές, αλλά η πείνα και η δίψα μπορεί να προκαλέσουν ξεσπάσματα, που πολλές φορές ούτε τα ίδια τα παιδιά ξέρουν γιατί τα κάνουν.

8. Μην δίνετε σημασία και αλλάξτε θέμα
Όταν το παιδί σας είναι στο πάτωμα και κλαίει, πείτε τους απλά ότι τα αγαπάτε και πώς όταν θέλουν αγκαλιά θα τα περιμένετε. Μπορείτε επίσης να επιλέξτε μια διασκεδαστική δραστηριότητα για να μετατοπίσει τη διάθεσή του. Σκεφτείτε ένα παιχνίδι, λέγοντάς του πως δεν μπορείτε να το παίξετε μόνη σας ή πείτε του πώς θέλετε να πάτε μια βόλτα και αν μπορεί να σας συνοδεύσει.

Εσείς έχετε κάποιο μυστικό κόλπο που σας βοηθά να ηρεμείτε το παιδί σας εύκολα; Μοιραστείτε το μαζί μας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved