Αυτά είναι τα πέντε πράγματα που κάνουν μια μαμά να χάνει την υπομονή της!

Αν ποτέ κάποια μαμά σας πει ότι δεν έχει χάσει ποτέ την υπομονή της με τα παρακάτω πράγματα, σίγουρα σας λέει ψέματα. Όσες προσπάθειες και αν κάνει μια μαμά, όσο και αν θέλει να διατηρεί την ψυχραιμία της -ακόμη και στα πιο απλά πράγματα- δυστυχώς πάντα θα υπάρχει κάτι που θα «ξεχειλίζει το ποτήρι» και θα την κάνει να βγαίνει «εκτός εαυτού»!

Αυτά είναι τα πέντε πράγματα που κάνουν μια μαμά να χάνει την υπομονή της!

Ποια όμως είναι αυτά τα πέντε πράγματα που κάνει ένα παιδί και έχει φέρει την μαμά του πολλές φορές σε σημείο να θυμώνει μαζί του;

1. Γάλα
Ναι, καλά διαβάζετε, το γάλα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα παιδί για να πιει το γάλα του, κάνει τουλάχιστον μισή ώρα . Τι και αν είσαστε πάνω από το κεφάλι του, τι και αν μετράτε μέχρι το 10. Αυτό εκεί. Μία δαγκώνει το καλαμάκι και μία κάνει μπουρμπουλίθρες.

2. «Μη» εκείνο «μη» το άλλο
Τι και αν εσείς πείτε «μη», αν το μικρό σας βάλει κάτι στο μυαλό του δεν θα σταματήσει αν δεν το κάνει. Αν ειδικά πρόκειται για κάτι που θα καταλήξει σε ζημιά τότε το απλό «μη», γίνεται μακρόσυρτο και με έντονη φωνή.

3. Κλάμα
Αν αρχίσει να κλαίει, δεν θα σταματήσει με τίποτε και αν πείτε «μην κλαις», τότε το κλάμα μπορεί να γίνει εντονότερο και εντονότερο και εντονότερο. Είναι ένας από τους λόγους που μια μαμά μπορεί να γίνει αρκετά έξαλλη και ειδικά αν το κλάμα είναι χωρίς λόγο και καταλήγει σε τσιρίδα, που αν το ακούσει κάποιος θα νομίζει ότι το παιδί πονάει στ' αλήθεια.

4. Παιδική Χαρά
Δεν υπάρχει μαμά που να μην έχει πάει στο πάρκο ή την παιδική χαρά με το παιδί της και να μην έχει φύγει, τραβώντας το από το χέρι. Τα παιδιά έχουν τέτοιο πείσμα που δύσκολα να το βάλουν κάτω.

5. Ύπνος
Αν και βρίσκεται στην θέση Νο5, ο ύπνος είναι μεγάλη υπόθεση. Θέλετε λίγο η ώρα, θέλετε λίγο η κούραση της ημέρας εκείνη την ώρα μπορεί να γίνει μεγάλος «καυγάς». Πόσο μάλλον αν κυνηγάτε ένα παιδί να ξαπλώσει στο κρεβάτι του, γιατί η ώρα είναι 11 και την άλλη μέρα πρέπει να ξυπνήσει πρωί για το σχολείο ή το νηπιαγωγείο.

Το να χάνετε κάποιες φορές οι γονείς την υπομονή σας είναι φυσιολογικό, μα καθόλου ευχάριστο. Σύμφωνα όμως με τον παιδοψυχολόγο Δρ. Τζόαν Μάνσον, υπάρχουν τρόποι για να περιορίζει κανείς τα έντονα ξεσπάσματα και να διατηρεί, όσο μπορεί την ψυχραιμία του και τον έλεγχό του.

Συγκεκριμένα αναφέρει πώς αν αναγνωρίσετε τι είναι αυτό που σας τρελαίνει και βρείτε νέους διόδους επικοινωνίας και την σωστή στρατηγική για να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, τότε τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved