Μην πανικοβληθείτε αλλά το baby monitor του μωρού σας μπορεί να παρακολουθείται από χάκερς!

Σας ενοχλούσε όταν μαθαίνατε ότι η πιστωτική σας κάρτα γινόταν στόχος ενός χάκερ; Μισούσατε τη διαδικασία να στέλνετε «συγνώμη», σε ολόκληρη τη λίστα των επαφών σας όταν κάποιος «χάκαρε» το email σας; Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ανακαλύπτατε ότι κάποιος χάκερ παρακολουθεί το μωρό σας! 

Μην πανικοβληθείτε αλλά το baby monitor του μωρού σας μπορεί να παρακολουθείται από χάκερς!

Αυτό ίσως θα ήταν και το χειρότερο! Η Business Insider αναφέρει ότι μια ιστοσελίδα, η οποία έχει ως βάση τα νησιά Cocos στην Αυστραλία και είναι στην ρωσική διάλεκτο, έχει streaming βίντεο που περιλαμβάνουν τόσο βίντεο από μωρά και από χώρους στάθμευσης, όσο και βίντεο από κάμερες ασφαλείας στο σπίτι, γραφεία και επιχειρήσεις.

Το συγκεκριμένο site, «χάκαρε» λογαριασμούς που χρησιμοποιούν κωδικούς, όπως "1234" σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 4.500 κάμερες στις Ηνωμένες Πολιτείες και σύμφωνα με το Business Insider, ο σκοπός της είναι να «δείξει τη σημασία των ρυθμίσεων ασφαλείας!».

Τόσο οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Βρετανία όσο και η Κίνα, πιέζουν τις ρωσικές αρχές, να ρίξουν το συγκεκριμένο site, καθώς δημοσιοποιεί προσωπικά δεδομένα. Μπορεί ο κωδικός «1234» να είναι εύκολος να τον θυμάται κάποιος αλλά δυστυχώς είναι εύκολος και για τους διάφορους χάκερς.

Προτιμήστε δύσκολους και σύνθετους -σε σύμβολα και αριθμούς- κωδικούς, για να μην δείτε το μωρό σας να φιγουράρει σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved