Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους νιώθετε κουρασμένη όλη την ώρα!

Κάνετε τα πάντα σωστά. Πάτε νωρίς για ύπνο, ξυπνάτε στην ώρα που πρέπει, αλλά εξακολουθείτε να νιώθετε εξαντλημένη το πρωί.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους νιώθετε κουρασμένη όλη την ώρα!

Τι μπορεί να φταίει για όλη αυτή την εξάντληση; Διαβάστε μερικές από τις πιο βασικές αιτίες.

1. Έχετε χαμηλό μαγνήσιο.

Αν αμελείτε σχετικά, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα φασόλια και τα καρύδια μπορεί να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα το μαγνήσιό σας, κάτι που είναι σημαντικό για έναν καλό ύπνο το βράδυ. «Το μαγνήσιο είνα σημαντικό για τον οργανισμό μας, χωρίς αυτό ο οργανισμός βρίσκεται σε συνεχή υπερένταση» σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου «Το θαύμα του μαγνησίου» Carolyn Dean.

Η συνιστώμενη ημερήσια δόση (ΣΗΔ) μαγνησίου για τις γυναίκες ηλικίας 19 έως 30 ετών είναι 310 χιλιοστόγραμμα, δηλαδή δύο φλιτζάνια πράσινα φυλλώδη λαχανικά ή (ακόμα καλύτερα) τρία κομματάκια μαύρης σοκολάτας.

2. Τρώτε πάρα πολλά λιπαρά.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό SLEEP η αυξημένη κατανάλωση λίπους συνδέετai άμεσα με την αυξημένη ημερήσια υπνηλία, ανεξάρτητα από τις συνολικές ώρες που κοιμάστε τη νύχτα. Ακολουθήστε μια υγιεινή, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά διατροφή, αν θέλετε να μην νιώθετε υπνηλία όλη την ημέρα.

3. Δεν τρώτε πρωινό.

Λέγεται «το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας» για έναν λόγο. Η παράλειψη του πρωινού σημαίνει ότι στερείτε από το σώμα σας, τα απαραίτητα καύσιμα που χρειάζεται για να «ξυπνήσει».

4. Πριν ξαπλώσετε, είστε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή.

Το φως που εκπέμπεται από τον υπολογιστή καταστέλλει την παραγωγή της μελατονίνης, καθιστώντας πιο δύσκολο τον ύπνο σας. Οι γιατροί συστήνουν για μία έως δύο ώρες πριν τον ύπνο, να μην είστε μπροστά από έναν υπολογιστή. Eάν ωστόσο αισθάνεστε πραγματικά την ανάγκη να παίξετε έναν ακόμη γύρο Candy Crush πριν ξαπλώσετε, προσπαθήστε να έχετε μακριά το κινητό σας τηλέφωνο, για να αποφευχθεί η διαταραχή του ύπνου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved