Μόλις γέννησα. Μπορώ να τρέξω στον Μαραθώνιο;

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον 32ο Μαραθώνιο. Όλα είναι έτοιμα για την Κυριακή και οι δρομείς θα βάλουν τα δυνατά τους.

Μόλις γέννησα. Μπορώ να τρέξω στον Μαραθώνιο;

Στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, διεξάγονται και φέτος αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, ο αγώνας 1200 μ. για αθλητές των Special Olympics και ο αγώνας 1200μ. Εθνική Τράπεζα για παιδιά.

Στον πρώτο αγώνα συνήθως παίρνουν μέρος,μεταξύ των άλλων, γυναίκες που διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνης τους, αλλά και γυναίκες που έχουν λίγο καιρό που γέννησαν. Είστε κι εσείς μία από αυτές; Αν ναι αυτό το άρθρο σας ενδιαφέρει.

Καταρχήν αυτό που θα γνωρίζετε κι από τον γυναικολόγο σας, είναι ότι μία γυναίκα η οποία έκανε γυμναστική κι έτρεχε πριν την εγκυμοσύνη της και κατά τη διάρκειά της, δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να ξανατρέξει. Αυτό βέβαια εξαρτάται, σύμφωνα με τον γυναικολόγο-μαιευτήρα, Γιάννη Ατζέμογλου, κι από το πώς ήταν ο τοκετός. Αν όλα κύλησαν ομαλά, τότε η γυναίκα η οποία γέννησε με φυσιολογικό τοκετό μπορεί να τρέξει, ακόμη κι αν έχουν μεσολαβήσει 40 μέρες! Αυτό βέβαια θα σας το πει με σιγουριά κι ο γιατρός, γιατί κάθε εγκυμοσύνη και κάθε οργανισμός διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα. Αν ο τοκετός τώρα, προήλθε μετά από καισαρική τότε θα πρέπει να περάσουν 6-8 εβδομάδες.

Στην περίπτωση που είχατε δύσκολη γέννα, το τρέξιμο δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση γιατί μπορεί να εμφανίσετε ακόμη και αιμορραγία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved