Γιατί κλαίνε οι μανούλες;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του «Care.com», διαπίστωθηκε ότι μία στις τέσσερις εργαζόμενες μαμάδες κλαίει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα εξαιτίας του μεγάλου άγχους!

Γιατί κλαίνε οι μανούλες;

Περισσότερες από το 29% των μαμάδων αν και μπορούν να πάρουν βοήθεια στο σπίτι, δεν το κάνουν γιατί όπως λένε νιώθουν ενοχές. Τι είναι όμως αυτό που τις γεμίζει άγχος και ενοχές;

Η Κέιτ Μπαντζ, οικογενειακή σύμβουλος και ειδική σύμβουλος σε θέματα ανατροφής παιδιών από το Care.com, είπε στην εφημερίδα Huffington post, «Όλες θέλουμε να είμαστε οι σούπερ μαμάδες. Θέλουμε να είμαστε τέλειες στη δουλειά μας. Θέλουμε να είμαστε τέλειες στις σχέσεις μας. Θέλουμε να είμαστε τέλειες ως φίλες. Θέλουμε να είμαστε τέλειες ως γυναίκες αλλά και ως σύζυγοι. Θέλουμε το σπίτι μας να είναι πεντακάθαρο και θέλουμε πάντα να είμαστε τέλειες ως μαμάδες!».

090909

991 εργαζόμενες μητέρες ρωτήθηκαν πώς καταφέρνουν να τα βγάζουν πέρα καθημερινά με την ανατροφή των παιδιών, τη φροντίδα του σπιτιού και το σύντροφό τους. Οι περισσότερες από αυτές ξόδευαν περίπου 80 ώρες την εβδομάδα για τις υποχρεώσεις του σπιτιού, πέρα από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Αυτός είναι ένας λόγος για να ξεσπούν σε κλάματα.

Τι άλλο όμως έδειξε η έρευνα:

- Το 11% των μαμάδων πηγαίνει καθυστερημένα στη δουλειά ή τηλεφωνεί για να ενημερώσει τον προιστάμενό της ότι είναι άρρωστο το παιδί της τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα.
- Το 50% δηλώνει ότι δεν έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο για τον σύντροφο τους.
- Το 30% παραδέχεται ότι μαλώνει με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
- Το 1/4 ακυρώνει όσες δραστηριότητες είχε προγραμματίσει μέσα στην εβδομάδα.
- Πάνω από το 50% δηλώνει ότι δεν περνάει καθόλου δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους.

3234

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που κάνουν τις γυναίκες να νιώθουν ενοχές και τις κάνουν να ζηλεύουν τις άλλες γυναίκες που... "τα προλαβαίνουν όλα και είναι ευτυχισμένες!".

675675

Τι προτείνει η οικογενειακή σύμβουλος Κέιτ Μπαντζ; «Ποτέ δεν είναι αργά για μια αλλαγή. Ξεκινήστε τώρα κιόλας, φτιάχνοντας ένα πλάνο με τις δουλειές που πρέπει να γίνουν. Κάντε καταμερισμό των υποχρεώσεων και βάλτε προτεραιότητες. Ζητήστε βοήθεια από τον σύντροφό σας και μοιραστείτε τις ευθύνες. Όσο λιγότερο πιέζετε τον εαυτό σας, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχετε με τους αγαπημένους σας... κι επομένως λιγότερο άγχος αλλά και ενοχές!».

5465
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved