Αντικαταθλιπτικός ο θηλασμός, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ!

Ο θηλασμός αποδεδειγμένα  έχει πολλά μακροχρόνια πλεονεκτήματα για την υγεία των μωρών. Τα μωρά που θηλάζονται κινδυνεύουν πολύ λιγότερο από τον ξαφνικό νεογνικό θάνατο και τα προφυλάσσει από την παχυσαρκία, το σακχαρώδη διαβήτη, μερικές μορφές καρκίνου, καρδιοπάθειες και τη σκλήρυνση κατά πλάκας!

Αντικαταθλιπτικός ο θηλασμός, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ!

Ο θηλασμός όμως δεν προσφέρει μόνο σε ένα μωρό, προσφέρει και σε μια μητέρα πολλά, σύμφωνα με την νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύτηκαν στο Maternal and Child Health, έδειξαν ότι οι νέες μητέρες που θηλάζουν σώζονται σε μεγάλο βαθμό από την επιλόχεια κατάθλιψη. Μάλιστα ο κίνδυνος ήταν κατά 50% χαμηλότερος στις γυναίκες που θήλαζαν εν σύγκριση με αυτές που δεν θήλαζαν.

Αυτές ωστόσο που δεν θήλαζαν, είχαν σκοπό να θηλάσουν αλλά για κάποιο λόγο δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν μια επιλόχειο κατάθλιψη. Τα συμπτώματα που δεν επέτρεπαν στις γυναίκες αυτές να χαρούν το θηλασμό ήταν η υπνηλία, το κλάμα, η κόπωση, ο εκνευρισμός, η απομόνωση και η συνεχής αίσθηση της θλίψης!

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο θηλασμός εξαλείφει την επιλόχειο κατάθλιψη γιατί:
α)Είναι χαλαρωτικός για μια γυναίκα.
β)Μειώνει το στρες της γυναίκας που ενδεχομένως να έχει από την έλλειψη ύπνου
γ)Παράγει ορμόνες «ευτυχίας» στον οργανισμό μιας γυναίκας την ίδια στιγμή που παράγεται και το γάλα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved