Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν βάλετε σιδεράκια στα παιδιά σας!

Μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί το παιδί σας να βάλει σιδεράκια κάτι που θα είναι για καλό του παιδιού καθώς τα σιδεράκια κάνουν θαύματα στο χαμόγελο και τονώνουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν βάλετε σιδεράκια στα παιδιά σας!

Παρακάτω μαζέψαμε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνει ο κάθε γονιός πριν πάρει την απόφαση για να βάλει σιδεράκια στο παιδί του.

«Πότε πρέπει να φορέσουμε σιδεράκια»;
Αυτό θα το αποφασίσει ο ορθοδοντικός που θα επισκεφθείτε. Περίπου στην ηλικία των 7, φαίνεται αν ένα παιδί θα χρειαστεί σιδεράκια ή όχι. Επίσης θα το καταλάβετε και μόνοι σας όταν δείτε στραβά δόντια ή διπλοδοντιασμένα (δηλαδή ένα καινούριο δόντι να κατεβαίνει πάνω στο νεογιλό που ακόμη δεν έχει πέσει)

«Τι σιδεράκια πρέπει να βάλει»;
Ή ακίνητο μηχανισμός ή κινητό. Ο κινητός είναι μασελάκια που θα μπαίνουν και θα βγαίνουν. Όσο για τον ακίνητο μηχανισμό; Είναι τα κλασικά σιδεράκια τώρα πια είναι διαφανή!

«Πονάνε στην τοποθέτηση»;
Για 3-4 μέρες θα αισθανθεί το παιδί σας μια μικρή δυσφορία, που αν το κάνει να πονάει θα το αντιμετωπίσετε με παυσίπονα.

«Πόσο καιρό πρέπει να τα φοράει»;
Αυτό είναι πάλι κάτι που θα το κρίνει ο ορθοδοντικός σας ανάλογα με την σοβαρότητα του προβλήματος. Μπορεί να είναι από 6 μήνες μέχρι 2 έως 3 χρόνια.

«Μπορεί να τρώει ότι και πριν»;
Ναι φυσικά, παρά μόνο να ελαττώσει, τσίχλες, καραμέλες, παστέλια και γλειφιτζούρια, τα οποία μερικά από αυτά κολλάνε πάνω στα σιδεράκια και κάποια άλλα επειδή είναι σκληρά μπορεί να τα καταστρέψουν. Πάντα όμως όπως και να έχει θα πρέπει να βουρτσίζουν καλά τα δόντια τους μετά από κάθε γεύμα!

«Αξίζουν τον κόπο ή όχι»;
Αυτό είναι κάτι που θα το απαντήσετε εσείς οι ίδιοι. Αξίζει το παιδί σας να έχει ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο; Δείτε το σαν ένα δώρο προς το παιδί σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved