Οι πιο συνήθεις ζημιές που κάνουν τα παιδιά... και πώς να τις καθαρίσετε!

Αχ, αυτά τα παιδιά, αχ! Αυτά τα μικρά πλασματάκια είναι τόσο συναρπαστικά και ενδιαφέροντα! Όσο όμως συναρπαστικά και ενδιαφέροντα είναι τη μία στιγμή, την άλλη τυχαίνει να κάνουν τις πιο απίστευτες και τις πιο συναρπαστικές ζημιές! Οι οποίες κατά ένα περίεργο τρόπο έχουν να κάνουν με το λέρωμα και τη βρωμιά!

Οι πιο συνήθεις ζημιές που κάνουν τα παιδιά... και πώς να τις καθαρίσετε!

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Η Τζέρι Σίνφιλντ, είχε πει κάποτε, πως «Έχοντας ένα 2χρονο παιδί, είναι σαν να έχεις ένα μπλέντερ χωρίς καπάκι»! Ακόμη και τώρα που σας γράφω το άρθρο η κόρη μου που είναι 4ων ετών, έχει γεμίσει τους τοίχους και το τραπεζάκι του σαλονιού με αυτοκόλλητα σκουλαρίκια!

Ελπίζω η παρακάτω λίστα να βοηθήσει όσους γονείς έρχονται αντιμέτωποι με τις συνήθεις ζημιές, που λίγο πολύ όλα τα παιδιά θα κάνουν κάποια στιγμή. Το σημαντικότερο όμως όλων δεν είναι η ενημέρωση των ζημιών αλλά η ενημέρωση για το πώς θα τις καθαρίσετε!

Κρέμα για την πάνα!

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή κάθε γονέα, που όταν φύγει για να πάει από το ένα δωμάτιο στο άλλο για δύο λεπτά, όταν επιστρέψει θα βρει ένα παιδί που από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών θα είναι πασαλειμμένο με την κρέμα που έχουμε για το εξάνθημα της πάνας. Εκτός από το παιδί όμως είναι πολύ πιθανό, τα έπιπλα και το χαλί να πέσουν θύματα.

article-2375146-1AF4B038000005DC-248 634x421

Για να βγάλετε την κρέμα από το δέρμα του παιδιού σας θα χρησιμοποιήσετε στεγνή πετσέτα μπάνιου, το ίδιο θα κάνετε και για τα έπιπλα. Όσο για το χαλί; Βάλτε ένα πανάκι και πατήστε με ζεστό σίδερο για τα ρούχα!

Μουτζούρες από μαρκαδόρους

Και εκεί που έχετε αφήσει το παιδί να ζωγραφίζει για να κάνετε τις δουλειές σας, γυρνάτε και βρίσκετε τα πάντα ζωγραφισμένα, από τη μούρη, τα χέρια μέχρι τους τοίχους και τις ντουλάπες! Ψυχραιμία. Όλα τα παιδιά αυτό κάνουν, είπαμε!

185880900

Πάρτε μια μεγάλη αναπνοή και για το δέρμα του χρησιμοποιήστε σαπούνι για τα πιάτα ή ξύδι. Όσο για τους τοίχους, θα εκπλαγείτε από το τι μπορούν να κάνουν τα μωρομάντηλα. Αν πάλι σας αφήσει σημάδια, ιδανικά είναι τα σφουγγάρια γόμες, που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ!

Γάλα

Και πιο παιδί δεν έχει χύσει το γάλα του στο πάτωμα επίτηδες ή κατά λάθος. Τι γίνεται όμως αν το γάλα πέσει πάνω στον καναπέ ή το χαλί μας;

0984093

Δοκιμάστε να βάλετε απορροφητικό χαρτί γρήγορα πριν ρουφήξει. Προσοχή, μην τρίψετε με υγρό σφουγγάρι. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι απλώσετε το λεκέ. Ταμποναριστές κινήσεις και μόνο. Αν δείτε ότι πάει να μείνει κηλίδα λεκέ ρίξτε επάνω λίγο χυμό λεμονιού!

Τσίχλα

Α πα πα, αυτό και αν είναι πρόκληση!

79348759283

Εάν η τσίχλα είναι κολλημένη στα μαλλιά των παιδιών σας ή τα δικά σας, τρίψτε ένα παγάκι επάνω ώστε να την παγώσετε! Μόλις παγώσει και τα χτενίσετε θα βγει στο πιτς φυτίλι! Αν όμως η τσίχλα είναι κολλημένη σε καναπέ ή έπιπλο, δοκιμάστε πάλι με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή το παγάκι με τη μόνη διαφορά ότι μόλις παγώσει η τσίχλα θα τρίψετε με μια οδοντόβουρτσα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved