Ζιπουνάκι, ένα βρεφικό ρουχαλάκι που τείνει να εξαφανιστεί!

Πολλές μανούλες ψάχνουν και αναζητούν ζιπουνάκια για να αγοράσουν στο μωράκι τους. Εγώ μέχρι που γέννησα δεν ήξερα καν ότι ακόμη υπάρχουν και ότι τελικά είναι πιο βολικά από τα κλασικά φανελάκια με τα κουμπιά που κουμπώνουν από κάτω!

Ζιπουνάκι, ένα βρεφικό ρουχαλάκι που τείνει να εξαφανιστεί!

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Όταν γέννησα είχα τα πάντα έτοιμα από ρουχαλάκια που πίστευα πώς θα χρειαστώ. Άρχισα λοιπόν να μαθαίνω πώς πρέπει να ντύνεις ένα μωράκι, πώς πρέπει να σηκώσεις το κεφαλάκι του, και η αλήθεια είναι πώς τον πρώτο καιρό αισθανόμουν να δυσκολεύομαι. Έλεγα «Παναγία μου, πώς θα το κάνω για να μην το ταλαιπωρώ- βασανίζω»; Όσο εύκολο και αν μου φαίνεται τώρα, τόσο δύσκολο μου ήταν να βάζω και να βγάζω από εκείνο το μικροσκοπικό κεφαλάκι το φανελάκι του.

Μέχρι που ήρθε μία φίλη για να με επισκεφθεί. «Ξέρω θα έχεις πολλά τέτοια αλλά αυτά που σου έφερα εγώ θα σε βολέψουν πολύ»! -«Τι είναι»; την ρώτησα και μου απάντησε ζιπουνάκια. « Α ναι ξέρω, φανελάκια. Έχω, αλλά όσο πιο πολλά τόσο το καλύτερο». Και τότε μου εξήγησε ότι το ζιπουνάκι από το απλό κορμάκι-φανελάκι διαφέρει.

Το φανελάκι λοιπόν για να μαθαίνετε όσες δεν το ξέρετε, κουμπώνει μόνο από κάτω με τα κουμπιά, ενώ το ζιπουνάκι έχει κουμπιά και στο πλάι και βγαίνουν πανεύκολα χωρίς καν να ανασηκώνετε το λιλιπούτειο κεφαλάκι του μωρού σας. Για εμένα πιστέψτε με, ήταν η ανακάλυψη του αιώνα. Ειδικά όταν είσαι φρέσκια και άπειρη μαμά, το ζιπουνάκι θα σου πάρει εν μέρη τον φόβο που μπορεί να έχεις τις πρώτες φορές που θα αλλάξεις το μωράκι σου. Μετά δεν έχεις πρόβλημα του παίρνεις τον αέρα.

kimono short 2-217x300

Όταν όμως βγήκα μόνη μου στην αγορά να ψάξω για τα περιβόητα και πολυπόθητα ζιπουνάκια, προς έκπληξή μου διαπίστωσα πώς δεν υπήρχαν και πολλά καταστήματα για να βρεις και να αγοράσεις κάτι τέτοιο. Όλοι μου έδιναν τα κλασικά κορμάκια- φανελάκια και όχι αυτό που ήθελα. Για καλή μου τύχη όμως βρήκα ένα κατάστημα στην Νέα Ιωνία που ευτυχώς είχε και μάλιστα μεγάλη ποικιλία.

7669220 orig

Έτσι λοιπόν, μέλλουσες μαμάδες αλλά και μαμάδες που τώρα γεννήσατε. Βρείτε και αγοράστε πρακτικά, χρήσιμα και εύκολα ρουχαλάκια, ειδικά για τον πρώτο καιρό που θα έχετε το μωράκι σας. Θα σας διευκολύνει αφάνταστα. Αν πάλι είστε μανούλες που ψάχνετε ζιπουνάκια και δεν βρίσκετε, στείλτε μου ένα μήνυμα εδώ και θα σας δώσω τη διεύθυνση από το κατάστημα που θα βρείτε αρκετά ζιπουνάκια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved