Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της δασκάλας στην τάξη του προνηπίου;

Αμερικανοί επιστήμονες τόνισαν πως ο ρόλος της παιδαγωγού παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για την μετέπειτα ακαδημαϊκή «καριέρα», στην τάξη του προνηπίου.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της δασκάλας στην τάξη του προνηπίου;

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, τα παιδιά που έχουν πολύ καλή σχέση με την παιδαγωγό, κάνουν διάφορες δραστηριότητες και γενικά όταν τα παιδιά έχουν μια δασκάλα που ασχολείται μαζί τους και κρατά τα εγκεφαλικά κύτταρα σε εγρήγορση, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και κάνουν συζητήσεις καλύτερα από ένα άλλο παιδί που δεν έχει την προσοχή που θα έπρεπε από την παιδαγωγό του.

Μέσα από την ανάγνωση παραμυθιών, τις διάφορες δραστηριότητες με τραγούδια, τα παζλ και τη ζωγραφική, τα παιδιά μαθαίνουν, να ακούνε την «κυρία» τους και να αποθηκεύουν στο μικρό τους μυαλουδάκι όλες αυτές τις νέες πληροφορίες, που μέσα από τον τρόπο που θα τις περάσει η παιδαγωγός, θα τις βρουν ενδιαφέρουσες και θα αρχίσουν σιγά σιγά να τις χρησιμοποιούν και τα ίδια στο καθημερινό τους λεξιλόγιο.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως τα παιδιά με μια δοτική δασκάλα, τείνουν να αγαπήσουν περισσότερο μαθήματα όπως μαθηματικά και φυσική, μαθήματα που συνήθως οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου αντιπαθούν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved