«Αν παραμελείτε τον εαυτό σας, είστε και αμελής ως μαμά»!

Υπάρχει ένα πράγμα που θέλω όλες οι μητέρες να σταματήσουμε να κάνουμε. Ποιο είναι αυτό; Να σταματήσουμε να βάζουμε τους εαυτούς μας τελευταίους. Έχω πάρει αρκετά μηνύματα από μανούλες και αυτό που έχω καταλάβει είναι πως τρέχουν για όλους και για όλα, βάζουν σε προτεραιότητα άλλα πράγματα, αμελώντας την δική τους υγεία.

«Αν παραμελείτε τον εαυτό σας, είστε και αμελής ως μαμά»!

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Ξέρω ότι πολλές μανούλες κρυφά πιστεύουν, πως βάζοντας τον εαυτό τους τελευταίο τις κάνει καλές μαμάδες. Ήμουν και εγώ μία από αυτές. Είναι λάθος να πιστεύετε πως είναι εγωιστικό, να κόψετε τα μαλλιά σας, να κάνετε πεντικιούρ, να πιείτε έναν καφέ με μια φίλη ή ακόμη και να ψωνίσετε πράγματα για το ψυγείο και το ντουλάπι που αρέσουν μόνο σε εσάς.

Κάθε άλλο. Εγωιστικό είναι, να θέτετε τον εαυτό σας πάντα τελευταίο στις προτεραιότητές σας. Αυτό, χρόνο με τον χρόνο θα σας κουράσει και θα σας εξουθενώσει. Θα έχετε έναν οργανισμό καταρρακωμένο που αργά ή γρήγορα θα αρρωστήσει. Για πείτε μου όμως κάτι; Ποιος θα φροντίσει τα παιδιά σας τότε; Με τι κουράγιο και με τι δύναμη θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στον ρόλο σας ως μαμά; Τα παιδιά θέλουν μια υγιή και χαρούμενη μανούλα. Όχι μια μαμά κουρασμένη, με νεύρα που θα έχει για τον χι, ψι, λόγο και όπου θα ξεσπάει στα παιδιά χωρίς να φταίνε.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμόσαστε την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε πως δεν έχετε χρόνο να πάτε για περπάτημα ως το επόμενο τετράγωνο της γειτονιάς σας και πάλι πίσω!

Τα παιδιά σας βασίζονται σε εσάς, θέλουν να σας έχουν δίπλα τους για να τα φροντίζετε. Θέλουν να σας έχουν κοντά τους για όσο το δυνατόν περισσότερο. Και αυτό το οφείλετε τόσο σε αυτά όσο και στον εαυτό σας.

Κάθε φορά λοιπόν, που θα σκεφτείτε πως αντί να πάτε στο γυμναστήριο ή να πάτε για να χτενίσετε τα μαλλιά σας ή να αγοράσετε το αγαπημένο σας ζαμπόν, προτιμήσετε, γιατί αυτό θεωρείτε πως είναι το σωστό, να αγοράσετε από ένα πολυκατάστημα παιχνίδια που θα κάνουν τα παιδιά σας χαρούμενα, θέλω να σταματήσετε και να θυμηθείτε:

Πως, το καλύτερο δώρο που μπορείτε να δώσετε στα παιδιά σας είναι μια υγιής μητέρα.

Έτσι, αν τρώτε αυτό που σας αρέσει, βρίσκετε χρόνο για να «κακομάθετε» τον εαυτό σας, χαλαρώνετε και δεν κάνετε αρνητικές σκέψεις, τα παιδιά σας θα έχουν την καλύτερη εκδοχή σας γιατί την αξίζουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved