Τα πλεονεκτήματα της «ρουτίνας»!

Βάλτε πρόγραμμα και σειρά στα παιδιά σας και θα δείτε πως όλα θα είναι πιο εύκολα. Η ρουτίνα είναι σημαντική για ένα παιδί γιατί θέλει να ξέρει τι το περιμένει και γενικότερα δεν του αρέσουν οι «εκπλήξεις» και οι αλλαγές γιατί ξεσυνηθίζουν. Διαβάστε τα οφέλη της ρουτινας τόσο για τα μωρά σας όσο και για εσάς!

Τα πλεονεκτήματα της «ρουτίνας»!

Για το μωρό
Όταν γνωρίζει τι να περιμένει κάθε φορά, νιώθει ανασφάλεια. Μην ξεχνάτε ότι ο μόνος τρόπος για να διδαχτεί κάτι το μωρό είναι η επανάληψη.
Τα μωρά που έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι συνήθως πιο εύκολο να περνούν χρόνο με άλλους ανθρώπους, εκτός από τους γονείς τους,όπως για παράδειγμα, με γιαγιάδες ή μπέιμπι σίτερ, αρκεί και αυτοί να τηρούν ευλαβικά την ρουτίνα τους.

Για εσάς
Σας δίνει την αίσθηση ότι έχετε τον έλεγχο της κατάστασης,κάτι πολύ σημαντικό σε μια φάση της ζωής σας που θα μπορούσε να χαρακτηρίζεται από το απόλυτο χάος.
Σας δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίζετε την καθημερινότητά σας, ώστε να μπορέσετε να ξεκλέψετε και κάποιες ώρες για τον εαυτό σας, κάτι που είναι ευεργετικό αλλά και απαραίτητο για τις νέες μητέρες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved