Διατηρήστε την μυτούλα του παιδιού σας καθαρή για να αποφύγετε τις ιώσεις του σχολείου!

H μικρή μου είναι 4,5 χρονών. Εδώ και τέσσερα χρόνια με το που θα πάει στο σχολείο γυρνάει με μύξα. Ναι, ναι αυτή τη γνωστή, ξέρετε. Όχι την «αρρωστιάρικη» αλλά του σχολείου. Θα την ξεκινήσουμε τον Σεπτέμβρη και θα την αφήσουμε εκεί... κάπου στην Άνοιξη. Δεν είμαι η μόνη όμως. Πολλά παιδιά είναι σαν το δικό μου, και τα περισσότερα από αυτά βασανίζονται στο να φυσήξουν για να την καθαρίσουν.

Διατηρήστε την μυτούλα του παιδιού σας καθαρή για να αποφύγετε τις ιώσεις του σχολείου!

Επίσης πολλές μανούλες θα στείλουν για πρώτη φορά τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό. Προς γνώση λοιπόν, να μην ανησυχήσετε με το που θα δείτε αυτή την λευκή διάφανη μυξούλα.Όχι δεν θα είναι κάποια ίωση, ειδικά αν δεν συνοδεύεται από τίποτε άλλο,(πυρετό, βήχα και πράσινο χρωματισμό! Απλά εφοδιαστείτε με φυσιολογικό ορό και το πρόβλημα θα λυθεί στην στιγμή.

Τι μπορούμε ωστόσο να κάνουμε σαν γονείς ώστε να τα ανακουφίζουμε αλλά και να την ελαττώνουμε(την καταρροή) στο ενδιάμεσο;

- Να χρησιμοποιούμε ορό. Εμένα με έχει σώσει. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε μία αμπούλα σε κάθε ρουθούνι. Το θαλασσινό νερό είναι απαραίτητο για να απομακρύνετε ότι υπάρχει μέσα στην μύτη και να απελευθερώσετε την αναπνοή του. Εγώ πάλι χρησιμοποιώ φυσιολογικό ορό και κάνουμε πλύσεις με την μικρή μου με σύριγγα 4 φορές την ημέρα σε κάθε ρουθούνι.

- Να μάθουμε τα παιδιά μας να φυσάνε την μυτούλα τους. Είναι πολύ σημαντικό να μάθουν τα παιδιά να φυσάνε την μύτη από το να αναρροφούν τα εκκρίματα προς τα μέσα με κίνδυνο να επιμολύνουν τον λαιμό τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved