Πώς να κρατήσετε το νεογέννητο μωράκι σας!

Το μωράκι σας στην πρώτη φάση της ζωής του δείχνει αρκετά εύθραυστο και έτσι είναι φυσικό να νιώθετε δέος και φόβο, καθώς το κρατάτε αγκαλιά.

Πώς να κρατήσετε το νεογέννητο μωράκι σας!

Παρόλα αυτά η αλήθεια είναι ότι το μωρό σας απολαμβάνει πολύ την αγκαλιά και την ασφάλεια και ζεστασιά που νιώθει, γι' αυτό το μόνο που έχετε είναι να προσέχετε τον τρόπο που το κρατάτε.

Το πιο σημαντικό είναι πάντα να φροντίζετε να στηρίζετε το κεφαλάκι του και τον αυχένα του και αυτό γιατί το κεφαλάκι του μωρού είναι αρκετά πιο βαρύ σε σχέση με το υπόλοιπο του σώμα και οι μύες της πλάτης δεν είναι ακόμα επαρκώς ανεπτυγμένοι ώστε να το στηρίζουν όπως πρέπει.

Όσο έχετε το μωράκι σας στην αγκαλιά σας ακουμπάτε το κεφαλάκι του λίγο πιο πάνω από την καμπύλη του χεριού σας, στηρίζοντας το κορμάκι του με το υπόλοιπο σας χέρι. Πάντα να φροντίζετε το κεφαλάκι του να είναι λίγο πιο ψηλά από το υπόλοιπο του σώμα. Μία ακόμα καλή στάση είναι να ακουμπάτε το κεφαλάκι του στον ώμο σας στηρίζοντας το υπόλοιπο του κορμάκι.

Προκειμένου τώρα να το σηκώσετε μπορείτε να σταθείτε μπροστά στο μωρό, να περάσετε το ένα σας χέρι κάτω από το κεφάλι και το λαιμό του και το άλλο κάτω από τη μέση και τον ποπό του. Όταν το ξαναβάζετε κάτω, στηρίζετε το κεφάλι και τον ποπό του. Τραβήξτε απαλά το χέρι σας από τον πομπό του πρώτα και μετά από κάτω από το κεφάλι του.

Να θυμάστε επίσης ότι στα μωρά δεν αρέσουν οι απότομες κινήσεις και τα τραντάγματα, γι' αυτό φροντίζετε να το μετακινείτε απαλά και αποφασιστικά για να νιώθει τη σιγουριά και την θαλπωρή της αγκαλιάς σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved