Η κορούλα σας μεγαλώνει: Μιλήστε της για την πρώτη περίοδο πριν της έρθει!

Η κόρη σας, που μέχρι και τώρα τη βλέπατε σαν μικρό παιδάκι, έχει αρχίσει να μεγαλώνει. Ήρθε η ώρα να της εξηγήσετε τι ακριβώς είναι η περίοδος.

Η κορούλα σας μεγαλώνει: Μιλήστε της για την πρώτη περίοδο πριν της έρθει!

Η πρώτη περίοδος είναι μια πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας. Και αυτό, κυρίως, επειδή σηματοδοτεί το πέρασμα της από το «κοριτσάκι» στη «γυναίκα», αλλά και επειδή δείχνει ότι όλα πάνε καλά στον οργανισμό. Άρα, είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να προκαλέσει φόβο στο κοριτσάκι σας, αλλά αντιθέτως, πρέπει να του δώσει χαρά!

Οι αλλαγές δε θα συμβούν ξαφνικά. Η περίοδος συνήθως εμφανίζεται περίπου 1,5 χρόνο μετά την ανάπτυξη του στήθους. Άρα να είστε προετοιμασμένες προκειμένου να έχετε τον απαραίτητο χρόνο για να μιλήσετε. Θα πρέπει να της δώσετε να καταλάβει ότι πρόκειται για μία φυσιολογική κατάσταση και αποτελεί μέρος του φυσιολογικού κύκλου, που ονομάζεται έμμηνος κύκλος.

Φυσικά, περίοδος δεν σημαίνει μόνο αιμορραγία και πόνος. Περίοδος σημαίνει ότι η κόρη σας είναι πλέον έτοιμη να τεκνοποιήσει, επομένως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να προφυλαχθεί μελλοντικά. Πρέπει να είστε έτοιμη προκειμένου να την ενημερώσετε σωστά σε ό,τι και αν σας ρωτήσει. Αλλά και να την στηρίξετε ψυχολογικά κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης αλλαγής. Δώστε της τις σωστές συμβουλές για το πώς μπορεί να αντιμετωπίσει τον πιθανό πόνο και κάντε την να νιώθει άνετα με το σώμα της.

Κι αν θέλει να ψάξει το θέμα της περιόδου μόνη της, παραπέμψτε την σε ιατρικά site, όπου όλες οι ερωτήσεις μπορούν να απαντηθούν όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved