Απολαμβάνουν την διαδικασία παρά τον πόνο, οι μισές από τις γυναίκες που γεννούν φυσιολογικά!

Μία στις δύο γυναίκες που γεννούν με φυσιολογικό τοκετό τα παιδιά τους απολαμβάνουν την όλη διαδικασία, παρότι για περισσότερες από έξι στις δέκα αποτελεί την πιο επώδυνη εμπειρία της ζωής τους!

Απολαμβάνουν την διαδικασία παρά τον πόνο, οι μισές από τις γυναίκες που γεννούν φυσιολογικά!

Αυτό αποκαλύπτει μία νέα βρετανική δημοσκόπηση, στην οποία ζητήθηκε από 1.662 μητέρες να περιγράψουν πώς βίωσαν τον τοκετό.

Το 44% είπαν πως αυτό που έζησαν δεν είχε καμία σχέση με ό,τι περίμεναν, γεγονός που σημαίνει ότι ούτε ο γιατρός ούτε η μαία τις είχαν προετοιμάσει επαρκώς για τον τοκετό. Επιπλέον, το 49% παραδέχτηκαν πως οι πόνοι είναι τέτοιοι ώστε θα το έκαναν διαφορετικά την επόμενη φορά ή δεν θα ήθελαν να αποκτήσουν άλλο παιδί, ενώ το 64% είπαν πως πραγματικά είναι η πιο επώδυνη εμπειρία της ζωής τους. Ωστόσο το 47% είπαν πως, έστω κι έτσι, είναι μία εμπειρία που απόλαυσαν και δεν θα ήθελαν να χάσουν με τίποτα!

Τα αντίθετα αυτά δεδομένα, αποτελούν «μία από τις χαρακτηριστικές αντιφάσεις του τοκετού», σχολίασε η Τζαστίν Ρόμπερτς, ιδρύτρια της ιστοσελίδας μητέρων Mumsnet που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση ανάμεσα στα μέλη της.

Η συντριπτική πλειονότητα (το 81%) των γυναικών, τέλος, δήλωσαν πως οι ταινίες και τηλεοπτικές σειρές παρουσιάζουν τον τοκετό με ελάχιστα ρεαλιστικό τρόπο. «Είναι δύσκολο να βρεθεί στην μικρή ή μεγάλη οθόνη η ρεαλιστική αλήθεια για τον τοκετό», είπε η κυρία Ρόμπερτς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved