Νταντά: Πως να επιλέξετε την σωστή γυναίκα για την φροντίδα του παιδιού σας!

Ο καιρός περνάει, ο Αύγουστος φεύγει και οι άδειες τελειώνουν. Κάποιες από εσάς θα πρέπει να επιστρέψετε στις δουλειές σας. Ποιος όμως θα φροντίζει το μονάκριβο αγγελούδι σας τις ώρες που θα εργάζεστε; Σε ποιον θα εμπιστευθείτε να πάει να πάρει το παιδί σας από το σχολείο και να το πάει σπίτι;Ανεξάρτητα από το πόσες ώρες θα χρειαστείτε μια νταντά, θα πρέπει το πρώτο που να κοιτάξετε να είναι η εμπιστοσύνη που σας εμπνέει. Βέβαια μην περιμένετε να βρείτε με την πρώτη φορά το ιδανικό άτομο για το παιδί σας, καθώς αυτό είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι.

Νταντά: Πως να επιλέξετε την σωστή γυναίκα για την φροντίδα του παιδιού σας!

Στο πρώτο ραντεβού που θα κάνετε, θα πρέπει να γίνει η αξιολόγηση χαρακτήρα. Με λίγα λόγια από την κουβέντα που θα κάνετε, τι πληροφορίες θα μπορέσετε να αντλήσετε. Ζητήστε συστατικές επιστολές. Αν δεν έχει, αφήστε τη να κρατήσει το παιδί σας για 2 μέρες υπό την παρουσία σας και παρακολουθήστε τη πως του συμπεριφέρεται. Αν πάλι δεν μπορείτε ρωτήστε καλύτερα το ίδιο σας το παιδί που θα περνάει χρόνο μαζί της.

Αν τελικά σας ικανοποιήσει το άτομο που θα επιλέξετε διαβάστε παρακάτω τι θα πρέπει να κάνει.
α) Να ακούει το παιδί σας με προσοχή.
β) Να διατηρεί τα ίδια όρια που έχετε θέσει εσείς στα παιδιά σας.
γ) Να εξηγεί στο παιδί γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι προσφέροντάς του εναλλακτικές δυνατότητες.
δ) Να μπορεί να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις προτού ξεφύγουν από κάποιο έλεγχο.
ε) Να τηρεί τις υποσχέσεις που δίνει στο παιδί. Να μην τάζει πράγματα που δεν μπορεί να προσφέρει.
ζ) Να επιτρέπει στο παιδί να κάνει κάτι λάθος ώστε να μπορέσει να κατανοείσει το σωστό.
η) Το πιο σημαντικό να συμμετέχει στα παιχνίδια μαζί του, να το ενθαρρύνει για δημιουργικά πράγματα και να το ανταμείβει.

Αν μετά από όλα αυτά το παιδί σας είναι χαρούμενο με το που βλέπει την νταντά του, την αγκαλιάζει και την φιλάει, τότε όλα πάνε καλά, είναι ικανοποιημένο μαζί της και περνάει όμορφα. Αν όμως δείτε νευρική συμπεριφορά, ανορεξία και ξυπνάει το βράδυ στον ύπνο του, τότε θα πρέπει να σκεφθείτε το ενδεχόμενο να αλλάξετε γυναίκα καθώς θα το έχει επηρεάσει αρνητικά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved