Οι δραστήριες μαμάδες έχουν και... δραστήρια παιδιά!

Όσο πιο δραστήρια είναι μία μητέρα, τόσο πιο δραστήριο θα είναι και το παιδί της, σύμφωνα με μία νέα βρετανική μελέτη που διεξήχθη σε 500 νέες μητέρες και τα 4χρονα παιδιά τους.

Οι δραστήριες μαμάδες έχουν και... δραστήρια παιδιά!

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, το Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον και το University College του Λονδίνου (UCL) εφοδίασαν τις μητέρες και τα 554 παιδιά τους με φορητές συσκευές καταγραφής της καρδιολογικής λειτουργίας και με επιταχυνσιόμετρα, για να μετρήσουν τα επίπεδα της φυσικής τους δραστηριότητας επί επτά ημέρες. Mητέρες και παιδιά φορούσαν νυχθημερόν τις συσκευές, ακόμα και όταν κοιμόντουσαν ή έκαναν μπάνιο.

Όπως διαπίστωσαν, η φυσική δραστηριότητα της μητέρας συσχετιζόταν άμεσα με την φυσική δραστηριότητα των παιδιών της. Στην πραγματικότητα, όσο πιο δραστήρια ήταν η μητέρα, τόσο πιο δραστήρια ήταν και τα παιδιά της, με κάθε ώρα μέτριας έως έντασης δραστηριότητας της μητέρας να οδηγεί το παιδί να ασχολείται με 10 λεπτά περισσότερο ίδιας εντάσεως δραστηριότητες την ημέρα.

Στους παράγοντες που επηρέαζαν τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας της μητέρας συμπεριλαμβάνονταν το αν εργαζόταν και το αν το παιδί της είχε αδέλφια.

Για να έχουν τα παιδιά καλή υγεία χρειάζονται τουλάχιστον 1 ώρα φυσικής δραστηριότητας την ημέρα, ενώ οι ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 2,5 ώρες την εβδομάδα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved