Ηλιος και ζέστη: tips για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας όταν ταξιδεύουμε!

Ο καιρός ευνοεί και όλο και κάποια εκδρομούλα κανονίζουμε τα Σαββατοκύριακα για να ξεφεύγουμε από την καθημερινή ρουτίνα και ζέστη της πόλης.

Ηλιος και ζέστη: tips για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας όταν ταξιδεύουμε!

Δεν είναι λίγοι ωστόσο αυτοί που αρχίζουν να ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Οι άδειες των γονιών σιγά σιγά ξεκινούν, το πακετάρισμα αρχίζει και όλο και κάπου θα πάει η οικογένεια!

Παρόλα αυτά όταν τα παιδιά ταξιδέψουν μαζί μας, πρέπει να τηρούνται και κάποιοι κανόνες όχι μόνο ασφαλείας που είναι υποχρεωτικοί, αλλά και προστασίας ενάντια στον ήλιο και την ζέστη.

Εμείς σας δίνουμε κάποια Trip tips, δηλαδή συμβουλές προστασίας για το ταξίδι σας, έτσι ώστε να είναι πραγματικά ευχάριστο και χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα!

Να θυμάστε:
-Όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο χρησιμοποιείτε πάντα τα ειδικά προστατευτικά ηλίου για τα παράθυρα, προκειμένου να προστατέψετε το παιδί σας από τις ακτίνες UVA (οι οποίες διαπερνούν τα τζάμια).
-Βάζετε αντηλιακό, αν πρόκειται να πάτε εκδρομή ή να ταξιδέψετε με το αυτοκίνητο ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο.
-Φροντίστε ώστε ο χώρος του αυτοκινήτου να αερίζεται κι, αν χρησιμοποιείται κλιματιστικό, να μη χτυπά απευθείας το παιδί.
-Αποφεύγετε να ταξιδεύετε τις πολύ ζεστές περιόδους του καλοκαιριού, και ποτέ σε περίοδο καύσωνα.
-Αν πρόκειται να ταξιδέψετε με καράβι και το ταξίδι είναι πολύωρο, φροντίστε να κλείσετε καμπίνα, αποφεύγοντας να καταλύσετε στο κατάστρωμα, καθώς ο ήλιος αλλάζει θέση.
-Εάν πρόκειται να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, σιγουρευτείτε ότι οι συνθήκες θα είναι άνετες και ασφαλείς για τα παιδιά.
-Αν έχετε βρέφος στο ταξίδι, τα πράγματα ζορίζουν, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! Ο,τι διαβάσατε ισχύει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό για τα μωρά τόσο σε θέματα προστασίας όσο και σε θέματα ασφάλειας.

Με ψυχραιμία και υπομονή όλοι θα περάσουμε όμορφα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved