Πώς μπορώ να εκδώσω πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού μου;

Οι εγγραφές στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία ξεκίνησαν και εσείς έχετε να ετοιμάσετε ένα σωρό «χαρτούρα» από δικαιολογητικά εγγραφής! Μην πελαγώνετε.

Πώς μπορώ να εκδώσω πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού μου;

Το κυριότερο χαρτί που θα σας ζητηθεί είναι το πιστοποιητικό γεννήσεως του παιδιού σας, που έχει μια διαδικασία, την οποία το mothersblog φρόντισε να μάθει για σας!

Η πιο εύκολη λύση είναι το ίντερνετ. Αν ανήκετε ή είστε δημότες στους δήμους που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Δημοτολόγιο, μέσω αυτής της υπηρεσίας μπορείτε να πάρετε on-line βεβαίωση γέννησης από το Εθνικό Δημοτολόγιο. Δείτε τους δήμους που εντάσσονται στο Εθνικό Δημοτολόγιο ακολουθώντας το σύνδεσμο της ηλεκτρονικής υπηρεσίας που είναι διαθέσιμη για τους πολίτες εδώ.

Αν δεν είστε και πολύ της τεχνολογίας και το ίντερνετ σας παιδεύει, υπάρχουν πάντα τα ΚΕΠ. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση πιστοποιητικού γέννησης είναι τα εξής:
-Αίτηση χορήγησης αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης (τυπώνεται και συμπληρώνεται εκεί)
-Ταυτότητα ή διαβατήριο
-Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή του Διαβατηρίου

Διαδικασία βήμα-βήμα.
Πηγαίνετε στο ΚΕΠ της επιλογής σας για να αιτηθείτε τη χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο), προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Βήμα 1: Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει και ελέγχει τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο πολίτης.Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως απουσιάζει ή είναι ελλιπές κάποιο δικαιολογητικό, ο υπάλληλος ενημερώνει τον πολίτη και δεν προβαίνει στην υποβολή της αίτησης.Αν κάποιο δικαιολογητικό είναι δυνατόν να αναζητηθεί υπηρεσιακά από το ΚΕΠ, τότε ο υπάλληλος εκκινεί τη σχετική διαδικασία.

Βήμα 2: Ο υπάλληλος συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση και δημιουργεί νέο φάκελο στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΚΕΠ. Αν ο πολίτης επιθυμεί, έχει την δυνατότητα, δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, να ενημερωθεί με SMS για την ολοκλήρωση του αιτήματός. Τέλος, ο υπάλληλος παραδίδει στον πολίτη την βεβαίωση υποβολής αιτήματος στην οποία αναγράφεται ο αριθμός φακέλου του αιτήματος και τα στοιχεία επικοινωνίας του ΚΕΠ.

Βήμα 3: O υπάλληλος ΚΕΠ αποστέλλει στον αρμόδιο Φορέα τον φάκελο της υπόθεσης (ο οποίος περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά) με έναν από τους αποδεκτούς τρόπους (fax, courier, ταχυδρομείο).

Βήμα 4: Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει το τελικό έγγραφο από τον αρμόδιο Φορέα και ειδοποιεί τον πολίτη (μέσω sms ή τηλεφώνου) να προσέλθει για να το παραλάβει.

Μπορείτε να πάτε στο ΚΕΠ και να παραλάβετε το αντίγραφο πιστοποιητικού γέννησης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved