«Μα τι προσπαθείς να πεις;» Αποκωδικοποιήστε τη «γλώσσα» των μωρών με την μέθοδο Dunstan

Την "γλώσσα" των νεογέννητων μωρών Dunstan, που δεν γνωρίζει σύνορα και περιορισμούς, δηλαδή τους πέντε ήχους που κάνουν τα βρέφη, όταν θέλουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, "αποκωδικοποιεί" η 43χρονη Σορίνα Μοϊσέσκου, η οποία ζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Παλαγία της Αλεξανδρούπολης, μαζί με τον σύζυγο και την τρίχρονη κόρη της.

«Μα τι προσπαθείς να πεις;» Αποκωδικοποιήστε τη «γλώσσα» των μωρών με την μέθοδο Dunstan

Η "γλώσσα" των νεογέννητων μωρών Dunstan είναι το πρώτο σύστημα αποκωδικοποίησης του κλάματος των βρεφών και ξεκίνησε το 2006, από την Priscilla Dunstan στην Αυστραλία, όταν έφερε στον κόσμο τον γιο της Thomas. Τα βρέφη επικοινωνούν με τον δικό τους "κώδικα" και με τη μέθοδο Dunstan, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν άμεσα τις ανάγκες τους, ερμηνεύοντας τους ήχους και τα κλάματα των μωρών τους. Με αυτόν τον τρόπο θα ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες τους.

Όπως εξήγησε η κ. Μοϊσέσκου, κάθε βρέφος μέχρι την ηλικία των τεσσάρων μηνών, επικοινωνεί με πέντε διαφορετικούς ήχους που υποδηλώνουν την πείνα, την κούραση, την ανάγκη του να ρευτεί, την ύπαρξη αέρα στα έντερα και δυσφορίας. Οι ήχοι, οι "λέξεις" των βρεφών, το σύστημα Dunstan, δουλεύει επειδή βασίζεται στα αντανακλαστικά, είπε η κ. Μοϊσέσκου και πρόσθεσε ότι «δεν έχει σημασία ποια γλώσσα μιλούν οι γονείς του, όλα τα μωρά του κόσμου έχουν την ίδια "γλώσσα" για να μπορούν να εκφράζουν τις ανάγκες τους».

Η 43χρονη δηλώνει η μοναδική πιστοποιημένη εισηγήτρια της "γλώσσας" των νεογέννητων μωρών Dunstan για την Ελλάδα και τη Ρουμανία και υπογραμμίζει πως ξεκίνησε αυτή τη δραστηριότητα, αφού πρώτα εφάρμοσε αυτή την τακτική στο δικό της παιδί. «Είναι πολιτική της εταιρείας Dunstan να δοκιμάσουμε τη γλώσσα εμείς σαν γονείς, να την αποδεχθούμε, να δούμε την αποτελεσματικότητά της και, αν μας αρέσει, στη συνέχεια προχωράμε στα επόμενα βήματα, δηλαδή την εκπαίδευση, εξέταση και τελικά την πιστοποίηση» σημείωσε.

Με τη μέθοδο αυτή, η κ. Μοϊσέσκου βρήκε το "μαγικό ραβδί" που την απάλλαξε από το άγχος, έδιωξε τις αγωνίες και κατάφερε να μεγαλώσει με ηρεμία και ψυχραιμία το μικρό της κοριτσάκι, αφού -όπως λέει- γνώριζε ότι ο κάθε ήχος αντιστοιχούσε σε συγκεκριμένη ανάγκη και έτσι ανταποκρινόταν σωστά, άμεσα και αποτελεσματικά κάθε φορά που η κόρη της, της... μιλούσε. «Εμένα με βοήθησε πολύ. Δεν έκλαιγε η κόρη μου. Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς μπορείς να κοιμηθείς και γνωρίζεις τον λόγο για τον οποίο κλαίει το παιδί σου. Ανταποκρίνεσαι σωστά και έτσι το παιδί κλαίει λιγότερο και είναι πιο ήρεμο» επεσήμανε.

Η ίδια, συνεργάτης της εταιρείας Dunstan με έδρα την Αυστραλία, ανέφερε ότι, ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησε τη διδασκαλία της "γλώσσας" αυτής στην Ελλάδα ήταν «ο ενθουσιασμός μου να βοηθήσω άλλες μαμάδες και οικογένειες». Συμπλήρωσε ότι με τη μέθοδο αυτή, μαμάδες και μπαμπάδες απελευθερώνονται από το στρες και ενδυναμώνουν την σχέση τους και την οικογενειακή τους ισορροπία. «Ακόμα και οι μπαμπάδες συμμετέχουν περισσότερο ενεργά και βοηθούν τις μαμάδες το πρώτο διάστημα από τη στιγμή που το νεογέννητο μωρό τους έρθει στο σπίτι», σημείωσε. «Ο άντρας μου ήξερε τι να κάνει. Υπάρχει όφελος για την οικογενειακή ισορροπία, καθώς ενώνεται η οικογένεια και υπάρχει ηρεμία στο σπίτι» πρόσθεσε.

Όταν έμεινε έγκυος, είδε τη διαφήμιση για τη "γλώσσα" των μωρών και -όπως σημείωσε- «είπα στον εαυτό μου, όταν παντρευτώ και θα κάνω παιδί, θα το κάνω κι εγώ». Έτσι τήρησε την υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό της, έμαθε τη "γλώσσα" και ήταν έτοιμη για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πρόκληση: ένα νεογέννητο στο σπίτι. «Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχα ένα ήρεμο μωρό» σημείωσε, για να συμπληρώσει ότι με τη μέθοδο Dunstan κατάφερε να "συνομιλήσει" με επιτυχία με το νεογέννητο κοριτσάκι της.

Η κ. Μοισέσκου δημιούργησε τον ισότοπο www. dunstanbaby.gr, στον οποίο υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους και επίσης προχώρησε στον υποτιτλισμό του DVD που διατίθεται από την εταιρεία (σε ελληνικούς υπότιτλους), ούτως ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να το αγοράσουν.

Μάλιστα, την 1η Ιουνίου θα πραγματοποιήσει σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης το πρώτο σεμινάριο διδασκαλίας της συγκεκριμένης "γλώσσας" και στη συνέχεια σε άλλες πόλεις, όπως την Κομοτηνή, την Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Στο πρώτο σεμινάριο για τη "γλώσσα" Dunstan θα συμμετάσχουν μέχρι και 15 άτομα. Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι 29 ευρώ για ένα άτομο και για τον σύζυγο η σύντροφο παρέχεται έκπτωση 50%.

Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved