Τι να κάνω όταν το παιδί δε θέλει να φύγω για τη δουλειά;

Μία μητέρα όταν είναι εργαζόμενη έρχεται αντιμέτωπη με τις τύψεις της.

Τι να κάνω όταν το παιδί δε θέλει να φύγω για τη δουλειά;

Ο λόγος; Όταν φεύγει το πρωί για τη δουλειά της, αφήνει πίσω το παιδάκι της το οποίο δεν θέλει να την αποχωριστεί. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, τα πολύ μικρά παιδιά, θεωρούν πως αν η μητέρα τους φύγει, δεν θα την ξαναδούν. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι θα ξαναγυρίσει στο σπίτι το απόγευμα.

Τι μπορείτε να κάνετε όμως, όταν το αγγελούδι σας δεν επιθυμεί να φύγετε για δουλειά και στέκεται στενοχωρημένο στην πόρτα για να σας ξεπροβοδίσει; Καταρχήν αυτές οι καταστάσεις θέλουν ψυχραιμία και λογική. Μην αρχίσετε εσείς τα κλάματα! Με αυτόν τον τρόπο θα του προκαλέσετε ψυχολογικά προβλήματα, κάτι που βρίσκει αντίθετους τους ειδικούς. Κάντε του μία αγκαλιά και συζητήστε για λίγο μαζί του. Προσπαθήστε να του εξηγήσετε ότι ο μοναδικός λόγος που δεν θα είστε κοντά του αυτές τις ώρες, είναι γιατί πρέπει να πάτε στη δουλειά σας, για να μπορείτε αργότερα να περνάτε τις ώρες σας μαζί του. Ο τρόπος που θα του πείτε, πρέπει να είναι συγκεκριμένος και προς Θεού μην του δημιουργήσετε ενοχές ότι είναι η αιτία που πηγαίνετε για δουλειά!

Τώρα όσον αφορά στο ωράριο της δουλειάς σας. Το παιδί μετράει την κάθε σας κουβέντα, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, μην του κρύψετε την αλήθεια. Όταν του λέτε ότι θα επιστρέψετε το απόγευμα, να το τηρήσετε. Δεν είναι ωραίο να του πείτε ψέματα και να γυρίσετε σπίτι όταν εκείνο θα κοιμάται. Σε μία τέτοια περίπτωση η μεταξύ σας σχέση δε θα έχει ως βάση της εμπιστοσύνη κι αυτό μελλοντικά θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved