Αντισύλληψη μετά τη γέννα. Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Μετά τη γέννηση ενός μωρού κι αφού περάσουν οι πρώτες εβδομάδες, κάθε γυναίκα αναρωτιέται ποια είναι η καλύτερος μέθοδος αντισύλληψης.

Αντισύλληψη μετά τη γέννα. Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Καταρχήν αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν όλες οι νέες μητέρες, είναι ότι μπορούν να έρθουν σε ερωτική επαφή, το νωρίτερο στις 4-6 εβδομάδες, μετά τον τοκετό.

Μία από τις μεθόδους αντισύλληψης είναι τα χάπια. Σύμφωνα όμως με επιστημονικές έρευνες, αυτά είναι επικίνδυνα, καθώς τα οιστρογόνα που εμπεριέχουν, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο θρόμβωσης, τις πρώτες μέρες. Ο κίνδυνος βέβαια αυτός, μειώνεται όσο περνάει ο καιρός.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα αντισυλληπτικά που περιέχουν προγεστερόνη θεωρούνται πιο ασφαλή για χορήγηση αμέσως μετά τον τοκετό. Σε κάθε περίπτωση πάντως, επειδή κάθε γυναίκα έχει και διαφορετικές τιμές στις ορμόνες της, θα πρέπει να συζητήσει με τον γυναικολόγο της.

Αποτελεσματική αντισύλληψη μετά τη γέννα, θεωρείται , σύμφωνα με τους ειδικούς και το σπιράλ. Μπορεί να τοποθετηθεί άμεσα, ακόμη και μετά τον τοκετό, αν και καλό είναι να μην υπάρχει ροή, ώστε να μην το αποβάλλει η μήτρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved