Είμαι έγκυος και ματώνουν τα ούλα μου-Είναι φυσιολογικό;

Όταν μία γυναίκα μείνει έγκυος, κατά τη διάρκεια της κύησής της, έρχεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις που κάποιες φορές της προκαλούν έντονη ανησυχία.

Είμαι έγκυος και ματώνουν τα ούλα μου-Είναι φυσιολογικό;

Μία από αυτές είναι η αιμορραγία των ούλων της. Υπάρχουν στιγμές που τα ούλα πρήζονται κι είναι κατακόκκινα με αποτέλεσμα να ματώνουν. Είναι ανησυχητικό;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ορμόνες οι οποίες χτυπούν κόκκινο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ευθύνονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό, για την φλεγμονή των ούλων. Βέβαια αν η εγκυμονούσα γυναίκα είχε ουλίτιδα, πριν μείνει έγκυος, τότε αυτή η κατάσταση επιδεινώνεται.

Τι πρέπει να κάνει; Ακόμη κι αν αυτά αιμορραγούν ενώ τα βουρτσίζει, δεν θα πρέπει να σταματήσει να το κάνει. Καλό είναι να χρησιμοποιεί μαλακή οδοντόβουρτσα. Όσο για το πόσες φορές την ημέρα πρέπει να τα βουρτσίζει; Τουλάχιστον δύο, επισημαίνουν οι ειδικοί. Το ιδανικό είναι, μετά από κάθε γεύμα.

Σε γενικές γραμμές η ουλίτιδα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρχίζει από τον 2ο μήνα και μπορεί να κρατήσει μέχρι και τον 9ο. Τα πιο έντονα συμπτώματα μάλιστα, τα εμφανίζει στον 7ο κι 8ο μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, οι επισκέψεις στον οδοντίατρο πρέπει να είναι τακτικές και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αμελούνται οι συμβουλές του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved