Η πρώτη σεξουαλική επαφή μετά τον τοκετό-Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Αρκετά ζευγάρια αφού γεννηθεί το μωράκι τους, αναρωτιούνται πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για να έρθουν σε ερωτική επαφή.

Η πρώτη σεξουαλική επαφή μετά τον τοκετό-Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Τις περισσότερες φορές η γυναίκα δεν έχει όρεξη, πριν τους δύο μήνες, κάτι απολύτως φυσιολογικό, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όσο για το πότε είναι καλό να ξεκινήσουν οι επαφές; Η ιατρική συμβουλή παραμένει ότι η μέση γυναίκα, θα πρέπει να έρθει σε σεξουαλική επαφή μετά από 6 εβδομάδες. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, αν επιχειρήσετε να κάνετε έρωτα 2-3 εβδομάδες μετά τη γέννα.

Σίγουρα η πρώτη φορά θα είναι δύσκολη, αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα τον σύντροφό σας, τον οποίο και θα καθοδηγήσετε. Πειραματιστείτε προσεχτικά προκειμένου να αποφευχθούν μικροτραυματισμοί.

Υπάρχουν γυναίκες που λίγες ημέρες μετά τον τοκετό, θέλουν να έχουν οργασμό. Κάτι που δεν γνωρίζαμε, είναι ότι το σεξ βοηθάει τη μήτρα να επανέλθει γρηγορότερα στην φυσιολογική της κατάσταση.

Ωστόσο αν περάσει το διάστημα των 2 μηνών και δεν έχετε καμία σεξουαλική διάθεση, αφού το συζητήσετε πρώτα με τον σύντροφό σας, στην συνέχεια απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, προκειμένου να σας βρει τι φταίει.

Σε καμία περίπτωση πάντως, μην επιχειρήσετε να έρθετε σε σεξουαλική επαφή με το ζόρι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved