Μικρές και μεγάλες αλήθειες για τη μητρότητα μέσα από ξεχωριστά σκίτσα

Η ζωή μιας μαμάς είναι ένα κράμα πολλών στιγμών ευτυχίας, κούρασης, οικογενειακής τρέλας αλλά και απόλυτης αγάπης.

Μικρές και μεγάλες αλήθειες για τη μητρότητα μέσα από ξεχωριστά σκίτσα
momlife_comics

Η Mary Catherine Starr είναι γραφίστρια με έδρα τη Νέα Αγγλία, δασκάλα γιόγκα, εικονογράφος και μητέρα δύο παιδιών.

Τα χρόνια της πανδημίας, άρχισε να δημιουργεί μια σειρά από σκίτσα θέλοντας να αναδείξει τις πολλές ευθύνες που έχει μια μαμά αλλά και τις δυσκολίες του να είσαι γονιός.

Όπως ανέφερε στο boredpanda.com αναζητούσε έναν τρόπο να συνδεθεί με άλλες μαμάδες ενώ ήταν «παγιδευμένη» στο σπίτι με την οικογένειά της.

https://www.instagram.com/p/Cy1DnjUAuW7/

Μερικά χρόνια αργότερα, ο λογαριασμός της έχει εξελιχθεί σε μια πλατφόρμα όπου οι μητέρες που αισθάνονται αδικημένες ή ότι κάνουν περισσότερα απ΄όσα τις αντιστοιχούν στο σπίτι, στη δουλειά, στις σχέσεις τους, βρίσκουν φωνή και υποστήριξη.

Με περισσότερους από 310.000 followers στο Instagram, η δουλειά της Mary Catherine Starr συνεχίζει να έχει απήχηση στις μητέρες παγκοσμίως, υπενθυμίζοντάς τους ότι δεν είναι μόνες στις μοναδικές περιπέτειες της μητρότητας.

https://www.instagram.com/p/Cxx7_2Jg0G6/

Κι αυτό είναι κάτι που την ικανοποιεί περισσότερο απ΄όλα. Το να βλέπει δηλαδή τη δουλειά της να επηρεάζει άλλους ανθρώπους και να τους βοηθά να κάνουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους. «Η τέχνη είναι υπέροχη, αλλά το να βλέπεις ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι ένα συναίσθημα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Είμαι πολύ ευγνώμων που μπορώ να μοιραστώ τη δουλειά μου με τόσους πολλούς ανθρώπους», είπε μεταξύ άλλων.

https://www.instagram.com/p/CxN2_TGAIw1/

Καριέρα και μητρότητα

Η εξισορρόπηση μιας καριέρας γραφίστριας, δασκάλας γιόγκα, εικονογράφου και μητέρας δύο παιδιών αναμφίβολα απαιτεί ικανότητες ταχυδακτυλουργού. Ωστόσο, η καλλιτέχνιδα αποκάλυψε ότι δεν τα ισορροπεί όλα! «Προσπαθώ για το καλύτερο, αλλά για να κάνω ό,τι κάνω, κάθε φορά αφήνω κάτι πίσω. Αξίζει τον κόπο όμως γιατί δεν είμαι έτοιμη να εγκαταλείψω κανέναν από τους ρόλους μου στο αυτό το σημείο της ζωής μου. Προφανώς και αξιοποιώ κάθε δυνατή βοήθεια (οικογένεια, μπέιμπι σίτερ, παιδικός σταθμός, φίλοι κ.λπ.) Και φυσικά, ο σύζυγός μου είναι πολύ υποστηρικτικός και κάνει ό,τι μπορεί για να μου δώσει τον χρόνο και τον χώρο που χρειάζομαι για να δουλέψω».

https://www.instagram.com/p/CpVKI2nOJMi/
https://www.instagram.com/p/Cm4pNtvv6lM/
https://www.instagram.com/p/Cj8S-SCOqbO/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved