7 συμβουλές για τη φροντίδα της ακμής

Η φροντίδα περιποίησης του δέματος με τάση ακμής.

7 συμβουλές για τη φροντίδα της ακμής

Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση που εμφανίζεται όταν οι θύλακες της επιδερμίδας φράσσουν από τα έλαια και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Η συγκεκριμένη ασθένεια είναι πιο κοινή μεταξύ των εφήβων, αν και επηρεάζει και ενήλικα άτομα. Τα σημάδια ακμής ποικίλλουν ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης:

  • Λευκά στίγματα (κλειστοί πόροι).
  • Μαύρα στίγματα (ανοιχτοί φραγμένοι πόροι).
  • Μικρά κόκκινα, τρυφερά εξογκώματα (βλατίδες).
  • Σπυράκια (φλύκταινες), τα οποία είναι βλατίδες με πύον στις άκρες τους.
  • Μεγάλα, συμπαγή, επώδυνα εξογκώματα κάτω από το δέρμα (οζίδια).
  • Επώδυνα, γεμάτα πύον εξογκώματα κάτω από το δέρμα (κυστικές βλάβες).

Τα παραπάνω σημάδια εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο, στο μέτωπο, στο στήθος, στο πάνω μέρος της πλάτης και στους ώμους. Ανάλογα με τη σοβαρότητά τους, μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και ουλές στο δέρμα. Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε τη θεραπεία, τόσο χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος τέτοιων προβλημάτων.

Υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές θεραπείες της ακμής, αλλά η πάθηση αυτή μπορεί να είναι επίμονη. Τα σπυράκια και τα εξογκώματα επουλώνονται αργά, ακόμα και όταν αρχίζουν να φεύγουν, εμφανίζονται άλλα.

Εάν έχετε ακνεϊκό δέρμα, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν στη φροντίδα του:

1.Επιλέγετε τα καλλυντικά σας προσεκτικά. Όλα τα προϊόντα περιποίησης προσώπου, σώματος και μαλλιών πρέπει να είναι χωρίς λάδι. Επιλέξτε προϊόντα κατάλληλα για δέρμα με τάση ακμής, που δεν φράζουν τους πόρους.

2.Καθαρίζετε απαλά το πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας ένα ήπιο καθαριστικό (πρωί και βράδυ). Ξεπλύνετε το δέρμα σας με χλιαρό νερό.

3.Ενυδατώνετε το δέρμα σας με μία κρέμα για την ακμή, κατάλληλη για τον συγκεκριμένο τύπο της επιδερμίδα σας. Η ενυδατική κρέμα Effaclar Duo+M της La Roche-Posay είναι ειδικά σχεδιασμένη για λιπαρό δέρμα με τάση ακμής σε ενήλικες και εφήβους. Η συγκεκριμένη κρέμα, διορθώνει τις ατέλειες προσώπου, τα μαύρα στίγματα, και τα σημάδια μετά από ακμή, και σας προσφέρει ορατά αποτελέσματα σε 8 ώρες. Δρα κατά της υποτροπής και συντηρεί τα αποτελέσματα της αγωγής για τη νόσο, για 3 μήνες μετά τη διακοπή της χρήσης. Η αποτελεσματικότητά της σε κάθε τόνο δέρματος, ακόμα και σε σοβαρές ατέλειες, είναι κλινικά αποδεδειγμένη.

eaa0fd8f-La-Roche-Posay.jpg

4.Εφαρμόζετε το Effaclar Ultra Concentrated Serum της La Roche-Posay, έναν ορό για το ακνεϊκό δέρμα που συνίσταται από τους δερματολόγους γιατί προσφέρει:

  • Βέλτιστη αποτελεσματικότητα στη μείωση των ατελειών, χάρη σε ένα σύμπλοκο τριών οξέων σε υψηλή συγκέντρωση.
  • Καθημερινή απολέπιση, για βελτίωση της υφής του δέρματος από το 1ο πρωί.
  • Σύνθεση που δεν προκαλεί ατέλειες, δηλαδή δεν φράζει τους πόρους.

Σε 28 ημέρες, το συγκεκριμένο serum μειώνει τις ατέλειες κατά 45%, τα σημάδια ακμής κατά 49% και τα μαύρα στίγματα κατά 20%.

5.Χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακό και φροντίζετε να αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα και το μαύρισμα. Πολλά από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ακμής μπορεί να σας κάνουν πιο επιρρεπείς στο ηλιακό έγκαυμα.

6.Λούζετε τα μαλλιά σας τακτικά, ειδικά αν έχετε λιπαρά μαλλιά.

7.Αποφεύγετε το τρίψιμο και την επαφή με τα σημάδια της ακμής γιατί μπορεί να προκληθούν ουλές ή μαύρες κηλίδες.

Τέλος, η ακμή μπορεί να μειώσει την αυτοπεποίθησή σας ή να σας κάνει να νιώθετε άσχημα για την εμφάνισή σας. Εάν έχετε κάποιο από αυτά τα συναισθήματα, μιλήστε με το γιατρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved