Παιδικοί έρωτες! Πώς πρέπει να μιλήσουμε στο παιδί μας

Ο έρωτας δεν γνωρίζει ηλικία! Μάλιστα, όσο πιο μικροί σε ηλικία είμαστε, τόσο πιο αγνά κι αληθινά είναι τα συναισθήματα που νιώθουμε.

Παιδικοί έρωτες! Πώς πρέπει να μιλήσουμε στο παιδί μας

Οι παιδικοί έρωτες, είναι κάτι που απασχολούν αρκετούς γονείς, αφού δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν και τι να πουν όταντο κοριτσάκι τους ή το αγοράκι τους τους λέει ότι είναι ερωτευμένο και θέλει να κάνει σχέση!

Μεταξύ 3-5 ετών, το παιδί παρουσιάζει μία έντονη αλλά εφήμερη έλξη. Έρευνες που έχουν γίνει, έδειξαν ότι τα παιδάκια αυτών των τρυφερών ηλικιών, προτιμούν παιδάκια που μοιάζουν τουλάχιστον λίγο με τη μαμά τους (τα αγοράκια) ή αντίστοιχα με τον μπαμπά τους (τα κοριτσάκια).

Οι ηλικίες όσο ανεβαίνουν οι σχέσεις γίνονται πιο σταθερές. Όταν το παιδί είναι 6-10 ετών, τα συναίσθημα είναι ιδιαίτερης έντασης! Όσο για το πώς τα εκφράζουν; Με γράμματα! Πάντα το γράψιμο βοηθάει σε αυτές τις περιπτώσεις!

Τώρα τι θα πρέπει να κάνετε εσείς; Καταρχήν πρέπει να είστε διακριτική. Τα πρώτα σκιρτίματα του παιδιού σας είναι πολύ σημαντικά για εκείνα και οφείλετε να τα χειριστείτε με λεπτότητα.
Όταν αντιληφθείτε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να είστε άνετη, εχέμυθη και να μην το κοροϊδέψετε ποτέ! Ακόμη και μερικά πειράγματά σας, ή αστειάκια, μπορεί να το πληγώσουν ανεπανόρθωτα.

Να μην του ασκείτε κριτική. Είναι ότι χειρότερο μπορείτε να κάνετε. Την επόμενη φορά δεν θα έρθει κοντά σας για να εξομολογηθεί τον έρωτά του!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved