Θηλασμός: Επιτρέπεται το sushi στη διατροφή της θηλάζουσας μαμάς;

Τι λένε οι ειδικοί για την κατανάλωση sushi την περίοδο του θηλασμού;

Θηλασμός: Επιτρέπεται το sushi στη διατροφή της θηλάζουσας μαμάς;

Το ψάρι είναι καλή πηγή άπαχης πρωτεΐνης και επιπλέον περιέχει σημαντικές βιταμίνες που είναι πολύτιμες για τις μαμάδες που θηλάζουν.

Bigstock

Το sushi φτιάχνεται συνήθως με ωμό ψάρι για αυτό και θεωρείται απαγορευτικό την περίοδο της εγκυμοσύνης. Τι ισχύει όμως για την περίοδο του θηλασμού; Η διαιτολόγος Claire Vigra δίνει την απάντηση στο verywellfamily.com:

«To sushi επιτρέπεται στη διατροφή της θηλάζουσας μητέρας. Ωστόσο όπως οι έγκυες, έτσι και οι γυναίκες που θηλάζουν καλό είναι να αποφεύγουν την κατανάλωση ψαριών με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, συνεπώς η κατανάλωσή τους θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.»

Sushi την περίοδο του θηλασμού

Το ψάρι είναι καλή πηγή άπαχης πρωτεΐνης και επιπλέον περιέχει σημαντικές βιταμίνες που είναι πολύτιμες για τις μαμάδες που θηλάζουν.

«Οι γυναίκες που θηλάζουν δεν είναι ανάγκη να αποφεύγουν το sushi αρκεί η προέλευση του ψαριού να είναι γνωστή και η ποιότητά του καλή. Ωστόσο, προτείνεται να αποφύγετε τα ψάρια που είναι πλούσια σε ψευδάργυρο» αναφέρει η σύμβουλος θηλασμού, Jean Hawney.

Mother Brest Feeding Cute Little Baby Boy Outdoors. Mom Holding And Breastfeeding Child On Blanket I

Είναι ασφαλές το sushi για το μωρό;

Πολλές μαμάδες αναρωτιούνται τι από αυτά που καταναλώνουν περνάει στο μωρό μέσω του μητρικού γάλακτος. Η διατροφή της θηλάζουσας μαμάς πρέπει να είναι ισορροπημένη, προσεγμένη, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε τόσο αυστηρές όσο ήσασταν την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Φυσικά, καλό είναι να κάνετε όσο το δυνατόν πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές, για παράδειγμα αποφύγετε τα ψάρια με την υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, όπως και τα ωμά ψάρια που ενδέχεται να μεταφέρουν βακτήρια προκαλώντας σας συμπτώματα αδιαθεσίας.

Υπάρχουν οφέλη στην κατανάλωση sushi στον θηλασμό

Η κατανάλωση ψαριού έχει πολλά οφέλη γενικότερα, συνεπώς το sushi όταν καταναλώνεται με προσοχή και υπό τις προϋποθέσεις που αναφέρουμε παραπάνω, μπορεί να αποτελέσει κομμάτι μίας υγιεινής διατροφής. Πιο συγκεκριμένα το sushi:

Είναι καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία υπάρχουν σε πολλά λιπαρά ψάρια είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, των ματιών και του νευρικού συστήματος του μωρού. Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση τουλάχιστον 2 μερίδων ψαριού κάθε εβδομάδα και από τα ψάρια που δεν έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο και θεωρούνται ασφαλέστερα για κατανάλωση είναι ο τόνος, οι σαρδέλες και ο σολομός.

Περιέχει θρεπτικά μικροσυστατικά

Τα ψάρια περιέχουν θρεπτικά μικροσυστατιά όπως η βιταμίνη D, τα οποία ενισχύουν την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου από τα τρόφιμα.

Επίσης τα ψάρια περιέχουν βιταμίνη Β12 η οποία βοηθά στην εγκεφαλική λειτουργία. Επίσης η βιταμίνη Β12 μεταφέρεται μέσω του μητρικού γάλακτος και είναι ένα πολύτιμο συστατικό για την εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού.

Με πληροφορίες από verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved