Αγαπημένες ατάκες και μία μυρωδιά που όσα χρόνια και αν περάσουν, θα μας θυμίζουν… μαμά!

Όσες είχαμε τη χαρά και την τύχη να μεγαλώσουμε δίπλα σε μία Ελληνίδα μάνα, υπάρχουν μερικές πολύ συγκεκριμένες, κλισέ φράσεις τις οποίες έχουμε συνδέσει με αυτόν τον ρόλο.

Αγαπημένες ατάκες και μία μυρωδιά που όσα χρόνια και αν περάσουν, θα μας θυμίζουν… μαμά!

Και η αλήθεια είναι πως κάποτε μπορεί να μην θέλαμε ούτε να τις ακούμε ή να κλείναμε τα αυτιά μας και να ορκιζόμασταν πως δεν θα τις χρησιμοποιήσουμε στα δικά μας παιδιά όμως, ήρθε η στιγμή που γίναμε μανούλες και τελικά, επιβεβαιώσαμε τις δικές μας μαμάδες. Άλλωστε, εκείνες ήταν που συνήθιζαν να λένε πως, «όταν γίνεις μάνα, θα καταλάβεις».

Ναι, γίναμε μαμάδες και καταλάβαμε πως η διαχρονική φράση «δεν με νοιάζει τι κάνουν τα άλλα παιδιά» σημαίνει πως «το παιδί μου είναι πιο έξυπνο από όλα» και πως η επίκληση στο συναίσθημα με την ατάκα, «άλλα παιδάκια δεν έχουν να φάνε» δεν συγκίνησε ποτέ κάποιο παιδί, το οποίο είχε μπροστά του ένα πιάτο με λαχανικά. Μάλιστα, μία από αυτές τις φράσεις, ίσως η πιο διαδεδομένη και δημοφιλής, ήταν αυτή που «σφράγισε» και μία πρωτόγνωρη, ανοιξιάτικη διαδρομή, που βίωσα πριν λίγες μέρες μαζί με την κόρη μου, όταν επιβιβαστήκαμε σε έναν συρμό του μετρό της Αθήνας.

Πώς ένας συρμός μας οδηγεί σε μία διαδρομή με μοναδικό ανοιξιάτικο άρωμα

Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, αφού πραγματοποίησα μία μεγάλη βόλτα στο κέντρο της πόλης με την κόρη μου, πήγαμε να πάρουμε το μετρό για να επιστρέψουμε στο σπίτι.

Βλέπεις, καθώς περνούσαμε τη συρόμενη πόρτα του βαγονιού, η μικρή μου πετάχτηκε και είπε με ενθουσιασμό, «μαμά, μαμά κοίτα». Σήκωσα το κεφάλι μου προς το σημείο που έδειχνε με το δάχτυλό της και η επιγραφή έγραφε, «Ζακέτα να βάλεις». Δεν πρόλαβα να της απαντήσω, ούτε να σχολιάσω την επιγραφή, διότι ένα πολύ γνώριμο άρωμα είχε φτάσει στη μύτη μου και με είχε «πλημμυρίσει» με όμορφα συναισθήματα. Οι πόρτες είχαν κλείσει, ο συρμός είχε ξεκινήσει και εγώ γύρισα και ρώτησα ρητορικά τη μικρή μου, «μπορείς να αναγνωρίσεις τη μυρωδιά;».

Τότε, εκείνη με αυθόρμητο ύφος, αλλά και αδιαμφισβήτητη σιγουριά απάντησε πως, «μυρίζει μανούλα» και είχε απόλυτο δίκιο. Διότι το βαγόνι στο οποίο είχαμε επιβιβαστεί, είχε ακριβώς το ίδιο άρωμα με το μαλακτικό Soupline, που χρησιμοποιώ για τη φροντίδα των ρούχων μας. Φυσικά, θα το αναγνώριζα ανάμεσα από εκατοντάδες μυρωδιές, όχι μόνο επειδή το ίδιο μαλακτικό χρησιμοποιεί και η δική μου μητέρα, αλλά χάρη στην ανεπανάληπτη αίσθηση φρεσκάδας με τη μεγάλη διάρκεια που έχει.

soupline-2.jpg

Ένα διαχρονικό, γνώριμο άρωμα που διαρκεί τόσο, όσο η αγάπη της μητέρας

Φτάνοντας στο σπίτι, έπειτα από αυτήν τη διαδρομή με το μετρό, σκέφτηκα πόσα πράγματα κάνω ως μητέρα, επειδή τα διδάχθηκα πρώτα από τη δική μου μαμά. Όχι, δεν είναι μόνο οι διαχρονικές μαμαδίστικες ατάκες που ξεφουρνίζω στη μικρή μου πού και πού, απορώντας με τον εαυτό μου, όπως η φράση «μην αφήσεις την τελευταία μπουκιά, τη δύναμή σου». Κυρίως, είναι το γεγονός πως εμπιστεύομαι τις επιλογές που ξέρω ότι εμπιστεύεται και εκείνη, αφού με αυτές με μεγάλωσε.

Μία από αυτές, λοιπόν, είναι και το μαλακτικό Soupline, το οποίο είναι η «νούμερο ένα» επιλογή κάθε μαμάς για τη φροντίδα των ρούχων. Διότι το Soupline χαρίζει στα ρούχα ένα υπέροχο, ανοιξιάτικο άρωμα, το οποίο διαρκεί τόσο πολύ, όσο και η αγάπη της μητέρας! Κι όμως, από τη στιγμή που θα πλύνεις ένα ρούχο με Soupline, μέχρι και τη στιγμή που θα χρειαστεί να το πλύνεις ξανά, αυτό θα συνεχίσει να μυρίζει άνοιξη, καθαριότητα και φρεσκάδα.

soupline-3.jpg

Μην χάνεις άλλο χρόνο, λοιπόν! Ο συρμός που έχει κατακλυστεί από το μοναδικό, ανοιξιάτικο άρωμα του Soupline θα κάνει στάση σε σταθμούς του μετρό της Αθήνας μέχρι και τις 6 Ιουνίου. Και ειλικρινά, πρόκειται για μία όμορφη εμπειρία, την οποία αξίζει να μοιραστείς με το παιδί σου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved