Αυτό το στάδιο της μητρότητας θα το νοσταλγείτε

Συμβουλές για μαμάδες που έχουν βρέφη και νήπια.

Αυτό το στάδιο της μητρότητας θα το νοσταλγείτε
Bigstock

«Η 4χρονη κόρη μας δυσκολευόταν να αποκοιμηθεί χθες το βράδυ κι έτσι πήγα να ξαπλώσω δίπλα της. Χάιδεψα το χεράκι της για λίγα λεπτά και αμέσως κοιμήθηκε. Αντί να σηκωθώ όμως, συνέχισα να της χαϊδεύω το χέρι καταλαβαίνοντας ότι αυτή μπορεί να είναι μία από τις τελευταίες στιγμές της μητρότητας όπου θα χρειαστώ περισσότερο».

Η βρεφική ηλικία είναι μια κρίσιμη περίοδος για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού. Με το να είστε κοντά και να αγγίζετε το μωρό σας βοηθάτε να αναπτυχθούν οι λειτουργίες του εγκεφάλου και επιπλέον η παρουσία σας ενισχύει τη σωματική υγεία, προάγει το θηλασμό και την αύξηση βάρους, ενεργοποιεί την ομιλία του βρέφους, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, σταθεροποιεί τον καρδιακό ρυθμό και πολλά άλλα.

Ο τρόπος που οι γονείς κρατούν τα μωρά τους, τους μιλάνε και ο τρόπος που τα φροντίζουν, διδάσκει στα μωρά ποια είναι και πώς τα εκτιμούν. Αυτό διαμορφώνει το ποιοι θα γίνουν και πώς θα είναι οι χαρακτήρες τους. Οι πρώτες μέρες, μήνες και χρόνια της ζωής είναι όταν οι ενήλικες που τους φροντίζουν μπορούν πραγματικά να προάγουν ισχυρή και θετική ψυχική υγεία.

Τα μωρά που έχουν συνεπείς και καλές σχέσεις νωρίς στη ζωή τους αναπτύσσουν γρήγορα ασφαλή προσκόλληση με τους φροντιστές τους. Αυτά τα μωρά αντιμετωπίζουν καλύτερα το άγχος όταν είναι μεγαλύτερα, τείνουν επίσης να τα πηγαίνουν καλύτερα με άλλα παιδιά και είναι πιο πιθανό να είναι σωματικά και συναισθηματικά πιο υγιείς ως ενήλικες.

Ζούμε σε έναν κόσμο με τόσο γρήγορο ρυθμό που συχνά ξεχνάμε πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα μωρά μας. Προσπαθούμε να τα βάλουμε για ύπνο, παρακαλούμε να κοιμούνται όλη τη νύχτα ή απλώς να απασχολούνται και να μην μας χρειάζονται, απλά και μόνο μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι πραγματικά δεν μας χρειάζονται πια.

Χαρείτε τις στιγμές με τα παιδιά σας όσο είναι μικρά. Μη βιάζεστε να τα βάλετε για ύπνο. Μην χαίρεστε που δεν σας χρειάζονται στο παιχνίδι. Επιδιώξτε να βρίσκεστε δίπλα τους, κοντά τους. Αγκαλιάστε τα, μυρίστε τα, φροντίστε τα, χαϊδέψτε τα.

Κρατήστε για πάντα φυλαγμένες αυτές τις στιγμές στην καρδιά σας.

πηγή: moomysmilk @instagram

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved