Γιατί επιλέγω επιτραπέζια παιχνίδια ως χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά μου

Αν υπάρχει μία χριστουγεννιάτικη ανάμνηση από την παιδική μου ηλικία, την οποία αναπολώ με νοσταλγία, ακόμη και σήμερα που έχω αποκτήσει δικά μου παιδιά, αυτή είναι οι οικογενειακές βραδιές με επιτραπέζια στο σαλόνι του πατρικού μου.

Γιατί επιλέγω επιτραπέζια παιχνίδια ως χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά μου

Τότε, εγώ με τον μπαμπά και τη μητέρα μου καθόμασταν οκλαδόν γύρω από το τραπέζι του σαλονιού, στήναμε το εντυπωσιακό ταμπλό, τοποθετούσαμε τα πιόνια στο σημείο εκκίνησης και ρίχναμε μία ζαριά ο καθένας, ώστε να δούμε ποιος θα είναι ο τυχερός που θα παίξει πρώτος.

Αυτή η ζεστή, φωτεινή ανάμνηση από το παρελθόν είναι και ο λόγος που κάθε χρόνο επιλέγω να χαρίζω επιτραπέζια παιχνίδια στα μικρά μου. Διότι ξέρω καλά πως μερικές φορές, αυτό που χρειάζομαι για να γεφυρώσω το ηλικιακό χάσμα που μας χωρίζει, είναι ένα ευρηματικό επιτραπέζιο παιχνίδι, το οποίο μέσω της διασκέδασης, θα μας φέρει ακόμη πιο κοντά. Παρόλα αυτά, δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που κάθε χρόνο κάτω από το στολισμένο έλατο, υπάρχουν τουλάχιστον δύο γιορτινά πακέτα, τα οποία περιλαμβάνουν από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.

Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, ποιοι είναι οι υπόλοιποι λόγοι, τους έχω συγκεντρώσει στη λίστα που ακολουθεί, ενώ σου αποκαλύπτω ποια είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά της Giochi Preziosi, τα οποία αξίζουν σίγουρα μία θέση στη φετινή gift list σου -αλλά και κάτω από το δέντρο σου!

#1 Τα επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής βοηθούν να παιδιά να «ακονίσουν» το μυαλό τους

Μπορεί για τους ενήλικες το παιχνίδι να συνεπάγεται με τη χαλάρωση, τη διασκέδαση και την ξεκούραση, όμως, για τα παιδιά είναι ένας τρόπος να «ακονίσουν» το μυαλό και τις δεξιότητές τους. Ακριβώς για αυτό, αξίζει να προσφέρεις στο μικρό σου επιτραπέζια παιχνίδια που απαιτούν στρατηγική, διότι είναι αυτά που θα το βοηθήσουν να καλλιεργήσει τις δεξιότητές του, με έναν ωφέλιμο, ψυχαγωγικό τρόπο. Για παράδειγμα, το επιτραπέζιο «Πύργος των Φαντασμάτων» που συνδυάζει τη στρατηγική με το μυστήριο και την περιπέτεια και στο οποίο κερδίζει όποιος… δραπετεύσει πιο γρήγορα από το στοιχειωμένο πύργο, καθώς και το επιτραπέζιο «Η Κορυφή του Έβερεστ» που σας προσκαλεί να κατακτήσετε οικογενειακώς την πιο ψηλή κορυφή, χρησιμοποιώντας όχι μόνο ένα…τσεκούρι αλλά τεχνική, ταχύτητα και ευελιξία είναι επιλογές που θα ενθουσιάσουν τα μικρά σου. Η πρώτη επιλογή είναι ιδανική για παιδιά άνω των 6 ετών, ενώ στη δεύτερη μπορούν να συμμετέχουν και μικρότερα παιδιά από 4 ετών και άνω.

epitrapezia-2.jpg

#2 Τα επιτραπέζια παιχνίδια που βοηθούν τα παιδιά να εξασκήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες

Είναι αλήθεια πως τα καλά επιτραπέζια παιχνίδια που απευθύνονται σε μικρά παιδιά, δηλαδή σε νήπια από 3 ετών, είναι κάπως δυσεύρετα. Παρόλα αυτά, υπάρχει κάποιο που είναι πολύ ωφέλιμο για το μικρό σου και αυτό δεν είναι άλλο από το «Φρέντυ ο Κεφάλας», το οποίο θα χαρίσει ατελείωτες, ξεκαρδιστικές ώρες παιχνιδιού στο μικρό σου, ενώ συγχρόνως, θα το βοηθήσει να εξασκήσει τις κινητικές του δεξιότητες, τη μνήμη αλλά και την παρατηρητικότητα προσπαθώντας να ανακαλύψει τα αντικείμενα που κρύβονται μέσα στο κεφάλι του Φρέντυ. Όσο για τα λίγο πιο μεγάλα παιδιά, εκείνα που πηγαίνουν Δημοτικό, υπάρχει το «Boomball», ένα επιτραπέζιο παιχνίδι το οποίο περιλαμβάνει έναν εκτοξευτή μπαλών που περιστρέφεται και ρίχνει τυχαία βολές. Τα παιδιά φορούν ένα καλάθι στο κεφάλι τους και κάνοντας γρήγορες κινήσεις, προσπαθούν να πιάσουν όσες περισσότερες μπάλες μπορούν. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο περνάνε υπέροχα, αλλά βελτιώνουν την ευελιξία και τις επιδόσεις τους. Και τα δύο επιτραπέζια μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα παιχνιδιών αλλά και ηλεκτρονικά στο gptoys.gr

epitrapezia-3.jpg

#3 Τα επιτραπέζια παιχνίδια που σε φέρνουν πιο κοντά με το μικρό σου μέσω της διασκέδασης

Όσο χρονών και αν φτάσεις, μέσα σου θα υπάρχει πάντα ένα μικρό παιδί, το οποίο θα λαχταρά και θα ανυπομονεί για τη στιγμή που θα παίξει με το παιδί σου. Αν θέλεις τα φετινά Χριστούγεννα, λοιπόν, να μοιραστείς ποιοτικό και διασκεδαστικό χρόνο με το μικρό σου, υπάρχουν δύο ευφάνταστες προτάσεις επιτραπέζιων παιχνιδιών, στις οποίες μπορείτε να συμμετέχετε όλοι μαζί οικογενειακώς. Η πρώτη επιλογή είναι το επιτραπέζιο παιχνίδια «Η ώρα της αλήθειας». Κάθε παίχτης ακουμπά τα δάχτυλά του στο ειδικό μηχάνημα και απαντά στην ερώτηση του συμπαίκτη του, ελπίζοντας πως το μηχάνημα δεν θα τον «πιάσει» τα λέει ψέματα – ένα παιχνίδι που θα βγάλει πολύ..γέλιο μιας και όλοι θα πουν το ψεματάκι τους! Η δεύτερη επιλογή είναι το εξίσου διασκεδαστικό αλλά και παράλληλα εκπαιδευτικό, «Παραμύθια Αλλιώς», το οποίο είναι εμπνευσμένο από την best seller σειρά παιδικών βιβλίων «Παραμύθια Αλλιώς» της Μαρίνας Γιώτη και προσκαλεί εσένα και το μικρό σου σε παρτίδες γεμάτες μυστήριο, εξερεύνηση και περιπέτεια. Διότι, κάτι συναρπαστικό συμβαίνει στο δάσος των Παραμυθιών και εσάς, αποστολή σας είναι να μάθετε την αλήθεια, να συλλέξετε αποδείξεις και να δημοσιεύσετε την ιστορία σας στην εφημερίδα.

epitrapezia-4.jpg

Να θυμάσαι πως ένα επιτραπέζιο παιχνίδι δεν είναι μόνο ένα δώρο που θα ενθουσιάσει το μικρό σου, καθώς αποτελεί και μία διασκεδαστική αφορμή, η οποία θα σε φέρει πιο κοντά με εκείνο, μέσω του παιχνιδιού. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν μπορείς να αποφασίσεις ποια επιλογή θα αρέσει περισσότερο στο παιδί σου, πραγματοποίησε μία περιήγηση στο e-shop της Giochi Preziosi, διότι εκεί θα βρεις πολλές και διαφορετικές προτάσεις δώρων που ανυπομονεί να λάβει κάθε παιδί.

DPG Network
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved