Πρέπει μία μητέρα να κρίνει μία άλλη; Διάσημες μητέρες δίνουν τη δική τους απάντηση!

Το μεγάλωμα των παιδιών είναι μία υπόθεση που διαφέρει από μητέρα σε μητέρα και γίνεται αντικείμενο συζήτησης σε όλον τον κόσμο.

Πρέπει μία μητέρα να κρίνει μία άλλη; Διάσημες μητέρες δίνουν τη δική τους απάντηση!

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η μία κρίνει την άλλη όσον αφορά στις ικανότητες τους στο πώς μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Το ερώτημα όμως που γεννιέται είναι το εξής: Έχει κανείς το δικαίωμα να κρίνει;

Εννέα στις δέκα μητέρες κρίνουν κάθετί που κάνει μία άλλη μητέρα. Τα πιο σοβαρά θέματα που σχολιάζονται είναι εκείνα της διατροφής και του θηλασμού. Αρκετά συχνά ακούμε γυναίκες που έχουν παιδιά και έχουν θηλάσει να κρίνουν αρνητικά όσες δεν το έχουν κάνει.

Διάσημες μητέρες έχουν πάρει θέση κατά καιρούς και μίλησαν δημόσια για την κριτική που δέχτηκαν σε ότι είχε να κάνει με τα παιδιά τους.

Η Τζέσικα Άλμπα, η οποία είχε δύο κορούλες, έχει πει κάποια στιγμή ότι όταν γίνεσαι μητέρα, το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να σε κρίνουν , ενώ προσπαθείς να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς.

Έντονη κριτική είχε δεχθεί στο παρελθόν και η Γκουίνεθ Πάλτροου, όταν αποκάλυψε ότι στην διατροφή των παιδιών της δεν είχε καθόλου υδατάνθρακες. Τότε είχε δώσει μία αφοπλιστική απάντηση στους επικριτές της:

«Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί μητέρες κρίνουν τις άλλες μητέρες. Γιατί δεν θήλασες; Γιατί δεν έκανες αυτό; Και αναρωτιέμαι γιατί όλες δεν μπορούμε να είμαστε σε ένα στρατόπεδο και να βοηθάμε η μία την άλλη να ξεπεράσει πράγματα, αντί να κρίνουμε».

Μάλιστα η διάσημη ηθοποιός πέρασε επιλόχιο κατάθλιψη και όλο αυτό το γεγονός μαμάδες να κρίνουν άλλες μαμάδες, την έκανε να μιλήσει ανοιχτά, αφού δεν άντεξε άλλο τις κριτικές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved