Το παιδί μου δεν τρώει αρκετά. Να ανησυχώ; Τι μπορώ να κάνω;

Πολλά παιδάκια όσο μεγαλώνουν, δεν τρώνε όσο πρέπει. Οι γονείς αυτό που κάνουν και είναι λάθος, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι αναγκάζουν το παιδί τους να φάει όλο το φαγητό.

Το παιδί μου δεν τρώει αρκετά. Να ανησυχώ; Τι μπορώ να κάνω;

Υπάρχουν κάποιες αιτίες που προκαλούν ανορεξία στο παιδί. Εμείς θα σας δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε όταν το αγγελούδι σας δεν τρώει, αλλά αν η ανορεξία επιμένει, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον οικογενειακό σας γιατρό.

• Δεν θα πρέπει να φαίνεστε αγχωμένες μπροστά του και να δείχνετε ότι είστε ανήσυχες όσον αφορά στην ποσότητα που θα φάει το παιδί σας.
• Οι μικρές μερίδες είναι ιδανικές όταν το παιδί δεν έχει όρεξη.
• Αν είστε εργαζόμενη και αφήνετε το παιδί στην γιαγιά ή σε κάποια μπέιμπι σίτερ, θα πρέπει να είστε σίγουρες ότι τις ώρες που δεν είστε σπίτι, εκείνο δεν τρώει μπισκότα και σοκολάτες. Γιατί αν τρώει, τότε είναι πολύ πιθανό να του κόβεται η όρεξη.
• Σε πολλά παιδιά δεν αρέσει να τρώνε μόνα τους. Όσο μπορείτε καλό θα είναι να κάθεστε όλοι μαζί στο οικογενειακό τραπέζι, έστω μία φορά την ημέρα.
• Μπορείτε να του μαγειρεύετε τα αγαπημένα του φαγητά, για να διαπιστώσετε αν έχει γενικά όρεξη, ή αν δεν του αρέσουν τα φαγητά που υπάρχουν στο τραπέζι καθημερινά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved