«Καλοκαιρινή γέννα στο σπίτι» - Δέκα φωτογραφίες από μία βραβευμένη φωτογράφο

Στιγμιότυπα που απαθανάτισε με τον φωτογραφικό της φακό η Monet Nicole.

«Καλοκαιρινή γέννα στο σπίτι» - Δέκα φωτογραφίες από μία βραβευμένη φωτογράφο
Instagram / monetnicolebirths

Η Monet Nicole είναι μια βραβευμένη φωτογράφος με πολλά χρόνια εμπειρίας στη φωτογράφιση τοκετού. Η Monet διανύει τους τελευταίους μήνες της τρίτης εγκυμοσύνης της, έχει ήδη δύο κόρες και θεωρεί ότι ο τοκετός είναι μία εμπειρία σπουδαία και αξιοσημείωτη στη ζωή γονιών και παιδιών. Οι δικές της γέννες, την μεταμόρφωσαν ως άνθρωπο, αναφέρει στην επαγγελματική της ιστοσελίδα, και ακόμα κλαίει από συγκίνηση κάθε φορά που κοιτάζει φωτογραφίες τους από τότε.

Η φωτογράφος έχει παρευρεθεί σε δεκάδες γέννες γυναικών που έχουν γεννήσει στο σπίτι ή στο μαιευτήριο και με τον φωτογραφικό της φακό απαθανατίζει τα διαφορετικά στάδια. Οι φωτογραφίες της έχουν ξεχωρίζει γιατί αποτυπώνουν την δύναμη την ωμή ομορφιά και την αυθεντική αγάπη που υπάρχει σε κάθε γέννα.


https://www.instagram.com/p/CePcfjaL4yn/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στον επαγγελματικό της προφίλ στο Instagram δημοσιεύει φωτογραφίες της και οι ακόλουθοί της μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 159 χιλιάδες.


https://www.instagram.com/p/CfUcj47J0BD/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σε μία από τις τελευταίες της αναρτήσεις, η Monet δημοσίευσε ένα φωτογραφικό άλμπουμ από μία καλοκαιρινή γέννα στο σπίτι. Oι φωτογραφίες περιγράφουν όλα τα στάδια του τοκετού στο νερό, την αναμονή, την πρώτη αγκαλιά, την πρώτη συνάντηση με το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας. Οι φωτογραφίες είναι αληθινές, «δυνατές» και πού ατμοσφαιρικές. Στην ανάρτησή της η φωτογράφος έγραψε:

«Δέκα τέλειες και πολύ δυνατές στιγμές από μία καλοκαιρινή γέννα στο σπίτι. Ο ήλιος έπεφτε πάνω στους δύο γονείς όταν το μωρό γεννήθηκε μέσα στο νερό. Και το μωράκι άνοιξε τα μάτια του μόλις βρέθηκε δίπλα στο πρόσωπο της μαμάς του. Ο ομφάλιος λώρος είχε δεθεί κόμπος, όμως μαμά και μωρό είναι καλά και απόλυτα υγιείς.

Διανύοντας του τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, η ωκυτοκίνη που βγάζουν αυτές εοι εικόνες ήταν ακριβώς ότι χρειαζόμουν τώρα. #homebirth #oxytocin #birthphotography #waterbirth»

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved