Από την κούνια στο κρεβάτι. Η δύσκολη μετάβαση μπορεί να γίνει με εύκολο τρόπο!

Όταν το παιδί αρχίζει να σκαρφαλώνει και να φεύγει μόνο του από την κούνια, είναι κάτι που όχι μόνο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, μη τυχόν τραυματιστεί, αλλά σας χτυπάει το καμπανάκι ότι είναι η ώρα για τη μετάβασή του, σε κρεβάτι!

Από την κούνια στο κρεβάτι. Η δύσκολη μετάβαση μπορεί να γίνει με εύκολο τρόπο!

Αυτό συμβαίνει όταν το παιδί είναι μεταξύ 2 και 3 ετών. Επειδή πρόκειται για μία δύσκολη μετάβαση, τις περισσότερες φορές, εμείς σας παρουσιάζουμε μερικούς τρόπους ώστε αυτή να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

• Καταρχήν θα πρέπει να οπλιστείτε με μεγάλη υπομονή και επιμονή. Μπορείτε να πάρετε μαζί σας το παιδί όταν θα πάτε να αγοράσετε το καινούριο του κρεβάτι. Αφήστε το να διαλέξει εκείνο τι του αρέσει περισσότερο. Θα το καταλάβετε αμέσως.
• Στην συνέχεια, διακοσμήστε το δωμάτιό του όσο το δυνατόν με περισσότερα παιχνίδια και μπαλόνια. Τα μικρά παιδιά λατρεύουν τις γιορτές και τα πάρτι, οπότε δρομολογήστε την μετάβαση από την κούνια στο κρεβάτι σε μία επίσημη γιορτή!
• Επειδή οι περισσότεροι γονείς ανησυχούν μήπως πέσει το παιδί τους από το κρεβάτι κατά τη διάρκεια του ύπνου, καλό θα ήταν να βάλετε δίπλα στο κρεβάτι μαξιλάρια . Σε περίπτωση που πέσει, δεν θα χτυπήσει. Μία εναλλακτική λύση, είναι να αγοράσετε ένα χαμηλό προστατευτικό κάγκελο.
• Αν σηκώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας και φεύγει από το κρεβάτι του, θα πρέπει να το ξαναβάζετε στη θέση του ήρεμα.
• Σε περίπτωση που βάλει τα κλάματα, θα το κρατήσετε στην αγκαλιά σας, καθησυχάζοντάς το, ότι είναι η ώρα να πάει για ύπνο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved