Ανοιξιάτικες βόλτες: Οι «σύμμαχοι» που μας εξασφαλίζουν ανέμελες, οικογενειακές εξερευνήσεις

Αν υπάρχει κάτι που κάνει την άνοιξη να έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου, είναι πως σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις νέες αναμνήσεις με το μικρό σου.

Ανοιξιάτικες βόλτες: Οι «σύμμαχοι» που μας εξασφαλίζουν ανέμελες, οικογενειακές εξερευνήσεις

Έχοντας τον καιρό «σύμμαχό» σου, δεν χορταίνεις να απολαμβάνεις με το παιδί σου, ατελείωτες βόλτες στην ανοιξιάτικη λιακάδα, εξερευνώντας κατάφυτα σημεία της πόλης, «παραμυθένιες» παιδικές χαρές και ακρογιαλιές που απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα από την περιοχή σας. Μέσα από τον κοινό χρόνο που μοιράζεστε, έχετε την ευκαιρία να έρθετε ακόμη πιο κοντά, ενώ μέσα από τις συναρπαστικές περιπέτειες που σκαρώνετε, κατά κάποιον τρόπο γίνεσαι και εσύ πάλι παιδί.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, για να μπορείτε να απολαμβάνετε πάντα ξέγνοιαστοι και χαρούμενοι τις εξορμήσεις σας, καλό είναι να είσαι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο. Διότι αρκεί ένα «αθώο» τσίμπημα ή ένα ανεπαίσθητο ηλιακό έγκαυμα, για να μετατραπεί μία ανοιξιάτικη, οικογενειακή εξερεύνηση σε μία ανάμνηση, που δεν θα θέλετε να θυμάστε.

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, ώστε να είσαι προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσεις κάθε αναποδιά που θα προκύψει στη βόλτα σας; Να εξοπλίσεις την τσάντα που θα έχεις μαζί σου με τους «συμμάχους» που ανακουφίζουν τον μικρό σου εξερευνητή αλλά και εσένα, από τις ανεπιθύμητες ενοχλήσεις της άνοιξης. Ποιες είναι αυτές; Τις έχουμε συγκεντρώσει στη λίστα που ακολουθεί, για να ξέρεις τι θα χρειαστεί να κάνεις σε κάθε περίπτωση.

Ένα «αθώο», ήπιο ηλιακό έγκαυμα που προκαλεί φαγούρα στην επιδερμίδα

Για να μπορούν τα μικρά μας να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα και απρόσκοπτα το παιχνίδι τους, χρειάζεται να μην τα ενοχλεί τίποτα. Διότι ακόμη και μία μικρή ενόχληση για ένα παιδί, μπορεί να είναι ένας αρκετά καλός λόγος για να του χαλάσει η διάθεση και να απογοητευτεί.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, τις φορές που έχουμε πραγματοποιήσει μία ανοιξιάτικη εξερεύνηση με τα μικρά μας, να λάβουμε υπόψη μας την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στην επιδερμίδα τους. Διότι μπορεί το απαλό «χάδι» του ήλιου να μας παρακινεί να εγκαταλείψουμε την άνεση του σπιτιού μας και να μας φτιάχνει τη διάθεση όμως, κρύβει και μερικές «παγίδες». Τι και αν την άνοιξη η θερμοκρασία δεν είναι εξίσου υψηλή με τους καλοκαιρινούς μήνες; Οι ακτίνες UVA και UVB μπορούν να προκαλέσουν στην ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών ήπια ηλιακά εγκαύματα, τα οποία δημιουργούν φαγούρα, αφού το συγκεκριμένο σύμπτωμα είναι μία αντίδραση του οργανισμού όταν προσπαθεί να προστατευτεί από έναν μικροτραυματισμό.

Ακριβώς για αυτό πριν φύγουμε από το σπίτι δεν παραλείπουμε να προσθέσουμε στην τσάντα μας τον πολύτιμο «σύμμαχο» όλης της οικογένειας, το Fenistil. Περιέχει μηλεϊνική διμεθινδένη και είναι ένα αντιισταμινικό με αντικνησμώδη δράση, το οποίο ανακουφίζει άμεσα την επιδερμίδα από το ενοχλητικό αίσθημα της φαγούρας.

fenistil 2

Τα απρόβλεπτα τσιμπήματα των εντόμων που ανατρέπουν μία οικογενειακή στιγμή

Μοιάζει απίθανο όμως, αρκεί μία στιγμή, ένα δευτερόλεπτο, δηλαδή όσο διαρκεί το τσίμπημα ενός κουνουπιού, για να ανατραπεί το ευχάριστο κλίμα μίας οικογενειακής εξόρμησης στην πόλη και να γυρίσουμε σπίτι οικογενειακώς. Κακά τα ψέματα. Όλες κάποια στιγμή χρειάστηκε να παρηγορήσουμε το μικρό μας, επειδή δέχθηκε το ύπουλο τσίμπημα κάποιου εντόμου και δεν μπορούσε να διαχειριστεί την φαγούρα που ένιωθε. Εφόσον, λοιπόν, έχουμε βρεθεί ήδη μία φορά αντιμέτωπες με αυτήν τη συνθήκη, γιατί να μην έχουμε πάντα στην τσάντα μας ένα προϊόν με δραστικά συστατικά, τα οποία προσφέρουν άμεση αντιισταμινική και αντικνησμώδη δράση, χαρίζοντας μία δροσιστική και καταπραϋντική αίσθηση στην επιδερμίδα; Τι καλύτερο, φυσικά, από το Fenistil, που διεισδύει αποτελεσματικά στο δέρμα, το δροσίζει ευχάριστα και αντιμετωπίζει άμεσα το αίσθημα φαγούρας από το ηλιακό έγκαυμα και τα τσιμπήματα;

fenistil 3

Τέλος, μην ξεχνάς πως για να μπορεί το μικρό σου να απολαμβάνει ατελείωτες στιγμές παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς στις ανοιξιάτικες βόλτες σας, είναι σημαντικό να του αφήσεις το περιθώριο να παίζει ελεύθερο, έχοντας το πάντα βέβαια υπό την επίβλεψή σου. Άφησε το παιδί να έρθει σε επαφή με τη φύση, να γνωρίσει καλύτερα τον κόσμο γύρω του, να ζήσει τη δική του ηλιόλουστη περιπέτεια, αρκεί να έχεις πάντα στην τσάντα σου τα προϊόντα που υπόσχονται πως ό,τι και αν συμβεί, τίποτα, ούτε καν η φαγούρα, δεν θα χαλάσει την ανεκτίμητη χαρά που σας προσφέρει μία οικογενειακή, ανοιξιάτικη εξερεύνηση!


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved