Tips για μαμάδες: Τρία μυστικά για να «χτίσεις» την γκαρνταρόμπα των ονείρων σου

Ποιος είπε πως μια ινταγκραμική ντουλάπα δεν είναι εφικτή;

Tips για μαμάδες: Τρία μυστικά για να «χτίσεις» την γκαρνταρόμπα των ονείρων σου
pexels.com

Ποια γυναίκα δεν ονειρεύεται μια ντουλάπα με υπέροχα items, πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ. Ωραία είναι όλα αυτά αρκεί να έχεις ένα μεγάλο budget να διαθέσεις! Πώς μπορείς όμως να υλοποιήσεις ένα τέτοιο project (γιατί για project πρόκειται) μεθοδικά, χωρίς να ξοδέψεις μονιμιάς μια ολόκληρη περιουσία;

Η γκαρνταρόμπα για κάθε γυναίκα είναι ιερή. Κάθε ρούχο ή αξεσουάρ έχει τη θέση του μέσα στην ντουλάπα και μπορεί να συνδυαστεί με πολλά items παράλληλα. Η αλήθεια όμως είναι πως η ονειρική γκαρνταρόμπα επιτυγχάνεται με στοχευμένες και έξυπνες κινήσεις. Το πιο σύνηθες πρόβλημα είναι η έλλειψη χώρου. Πολλά ρούχα, λίγος χώρος, έτσι δεν είναι;

Δεν χρειάζεται να πετάξεις τίποτα. Τα ρούχα ανακυκλώνονται, το ίδιο και οι τάσεις της μόδα. Αν θέλεις λοιπόν ν΄ ανοίγεις την ντουλάπα σου και να βλέπεις μόνο κομμάτια που πραγματικά σε εκφράζουν (και αντέχουν στις εποχές και τα χρόνια), ακολούθα πιστά αυτά τα 3 μυστικά. Κράτα ό,τι αγαπάς, αγόρασε ό,τι χρειάζεσαι.

1) Μην αγοράζεις κομμάτια μόνο για μια περίσταση

Γνωρίζουμε ότι ο πειρασμός είναι μεγάλος ειδικά αν πρόκειται για μια σημαντική περίσταση αλλά προσπάθησε να αντισταθείς. Μπορείς να φορέσεις ξανά κάποιο από τα παλαιότερα, εντυπωσιακά σου ενδύματα σε ειδικές ημέρες όπως η ημέρα των Χριστουγέννων.

2) Μην επενδύεις στα περιστασιακά trends

Η μόδα δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται όμως εσύ σίγουρα δεν θα φοράς τα ίδια σχέδια σε 5 χρόνια από τώρα. Μην επενδύεις σε εποχιακά trends παρά μόνο εάν σου αρέσουν πολύ και σου ταιριάζουν. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα items που θα βρεις στην αγορά με πολύ μεγάλη έκπτωση.

3) Κάνε αγορές όταν έχεις καθαρό μυαλό

Σε περιόδους κακής ψυχολογίας είναι πολύ πιθανό να κάνεις άσκοπες ηλεκτρονικές αγορές. Είναι πολύ σημαντικό να ψωνίζεις με καθαρό μυαλό και επίγνωση ώστε να προστατεύσεις τη γκαρνταρόμπα αλλά και το τραπεζικό σου υπόλοιπο. Επίσης φρόντισε να επενδύεις σε κλασικά και διαχρονικά κομμάτια που δεν χάνουν ποτέ την αξία τους.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: pexels.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved