Tips για μαμάδες: Απλοί τρόποι για να κρατήσετε τη ζέστη στο σπίτι

  • Απομακρύνετε ογκώδη έπιπλα δίπλα από τα καλοριφέρ
  • Ανοίξτε τις κουρτίνες
  • Απομονώστε το κάθε δωμάτιο
  • Χρησιμοποιήστε χαλάκια για να «σφραγίσετε» τις μπαλκονόπορτες
Tips για μαμάδες: Απλοί τρόποι για να κρατήσετε τη ζέστη στο σπίτι

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έφερε χιόνια και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Η ζεστασιά του σπιτιού αποκτά άλλη αξία μέρες σαν και αυτές και παρακάτω θα δούμε μερικούς απλούς τρόπους για να τη μεγιστοποιήσουμε.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν;

Απομακρύνετε ογκώδη έπιπλα δίπλα από τα καλοριφέρ

Για την καλύτερη θέρμανση του σπιτιού είναι σημαντικό η θερμότητα που εκπέμπουν τα καλοριφέρ να διαχέεται σωστά στον χώρο. Αυτό δεν εν γίνεται όταν δίπλα τους βρίσκονται ογκώδη έπιπλα όπως ένας καναπές ή μία πολυθρόνα, τα οποία απορροφούν τη θερμότητα με αποτέλεσμα το δωμάτιο να μην θερμαίνεται σωστά.

Ανοίξτε τις κουρτίνες

Εκμεταλλευτείτε τον ήλιο την ημέρα για να ζεστάνετε τα δωμάτια του σπιτιού. Ανοίξτε τις κουρτίνες και αφήστε το ηλιακό φως να μπει στον χώρο. Το βράδυ κάντε ακριβώς το αντίθετο, καθώς οι κουρτίνες λειτουργούν μονωτικά και θα κρατήσουν την θερμότητα στον χώρο.

zesti sto spiti tips

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Nathan Fertig

Απομονώστε το κάθε δωμάτιο

Εάν περνάτε περισσότερη ώρα για παράδειγμα στο σαλόνι, κλείστε την πόρτα για να διατηρήσετε τη ζέστη. Το ίδιο ισχύει και για τα υπνοδωμάτια το βράδυ. Γενικά, είτε έχετε σόμπες, είτε κλιματιστικό, είτε καλοριφέρ, όσο πιο μικρό είναι το δωμάτιο που ζεσταίνει, τόσο πιο γρήγορα διαχέεται η θερμότητα.

Χρησιμοποιήστε χαλάκια για να «σφραγίσετε» τις μπαλκονόπορτες

Συχνά οι μπαλκονόπορτες έχουν κάποια χαραμάδα ή κενό με αποτέλεσμα να μπαίνει έστω και λίγο κρύο που όμως μπορεί να κάνει τι διαφορά στη θερμοκρασία του σπιτιού. Αρχικά τοποθετήσετε το χέρι σας κοντά στην μπαλκονόπορτα. Παρόλο που είναι κλειστή πιθανά να νιώσετε κάποιο κύμα αέρα, το οποίο σημαίνει ότι από κάπου μπαίνει. Εάν δεν έχετε μονωτικά, δοκιμάστε να βάλετε μικρά χαλάκια στο κάτω μέρος για να σφραγίσουν τυχόν κενό που μπορέι να υπάρχει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved