Tips για μαμάδες: Πέντε χρήσεις του σαμπουάν που θα σας εκπλήξουν

Πού αλλού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σαμπουάν μαλλιών, πέρα από το λούσιμο;

Tips για μαμάδες: Πέντε χρήσεις του σαμπουάν που θα σας εκπλήξουν

Το σαμπουάν είναι ένα προϊόν που υπάρχει πάντα σε κάθε σπίτι, και μάλιστα συνήθως παραπάνω από μία συσκευασίες. Γνωρίζατε όμως ότι εκτός από την προφανή χρήση του, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο και με άλλους τρόπους στην καθημερινότητά σας; Ας τούς δούμε παρακάτω για να μην ξαναπετάξετε ούτε μία μισοτελειωμένη συσκευασία ποτέ ξανά.

Καθαρίστε τα πινέλα του μακιγιάζ σας

Εκτός από τον τρόπο που σας είχαμε δείξει πρόσφατα εδώ στο Mothersblog.gr, υπάρχει ακόμα ένας. Γεμίστε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες σαμπουάν, ανακατέψτε το μείγμα και βάλτε μέσα τα πινέλα του μακιγιάζ σας για ορισμένα λεπτά. Στη συνέχεια ξεβγάλετε με άφθονο νερό και αφήστα να στεγνώσουν. Το σαμπουάν δεν θα χαλάσει την ποιότητα των τριχών και επιπλέον θα καθαρίσει τα πινέλα από κάθε υπόλειμμα μακιγιάζ.

Πλύντε τα ευαίσθητα ρούχα στο χέρι

Εάν σας τελείωσε το απορρυπαντικό για το πλύσιμο στο χέρι, μπορείτε να πλύνετε τα ευαίσθητα ρούχα σας χρησιμοποιώντας λίγο σαμπουάν. Τα ρούχα θα καθαρίσουν χωρίς να ταλαιπωρηθούν.

sampouan

Εξαφανίστε τους επίμονους λεκέδες

Έχετε λεκέδες στα ρούχα που δύσκολα φεύγουν με μία απλή πλύση; Δοκιμάστε να βάλετε λίγο σαμπουάν στο επίμαχο σημείο κι έπειτα να το πλύνετε κανονικά.

Καθαρίστε τις βρύσες του μπάνιου

Κάντε τις βρύσες του μπάνιου σας να λάμψουν με λίγο σαμπουάν. Βάλτε μία μικρή ποσότητα σε ένα σφουγγάρι και τρύψτε με την μαλακή πλευρά.

Καθαρίστε τα δερμάτινα παπούτσια και την τσάντα σας

Καθαρίστε τα δερμάτινα παπούτσια και τη τσάντα σας σε δύο βήματα. Βάλτε λίγο νερό και σαμπουάν σε ένα πανί και τρίψτε απαλά την επιφάνεια της τσάντας και του παπουτσιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved